Čečenu kaujinieki uzņemas atbildību par teroraktu Maskavā (17)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čečenu kaujinieku līderis Doku Umarovs pirmdien uzņēmās atbildību par Maskavas Domodedovas lidostā sarīkotā terorakta organizēšanu, par to paziņojot videoierakstā, kas tika publicēts interneta vietnē www.Kavkazcenter.com.

Domodedovas lidostā 24.janvārī uzspridzinājās terorists pašnāvnieks, nogalinot 36 cilvēkus.

"Šī operācija tika veikta pēc manas pavēles," sacīja Umarovs. Viņš raksturoja šo teroraktu kā "īpašu operāciju", kas bijusi vērsta pret Krieviju un tās premjerministru Vladimiru Putinu, atbildot uz "krievu noziegumiem Kaukāzā".

Draud ar jauniem uzbrukumiem

46 gadus vecais Umarovs šajā videoierakstā paziņoja, ka tiks veikti arī citi līdzīgi terorakti, lai panāktu neatkarīgas musulmaņu valsts izveidošanu Ziemeļkaukāzā, kuras sastāvā būtu Čečenija, Dagestāna un citas teritorijas.

Umarovs vada Ziemeļkaukāza islāmistu kaujinieku grupējumu "Kaukāza emirāts" un ir viens no vēl dzīvajiem čečenu partizānu komandieriem. Viņš bija drošības ministrs Čečenijas separātistu valdībā no 1996. līdz 1999. gadam.

Uzņēmās atbildību arī par metro spridzināšanu

Umarovs ir uzņēmies atbildību arī par spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumu organizēšanu Maskavas metro 2010.gada martā un sprādziena organizēšanu Maskavas-Sanktpēterburgas vilcienā 2009.gada novembrī.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu