Domodedovas lidostas spridzinātājs dzimis Ingušijā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašnāvnieks spridzinātājs, kas Maskavas Domodedovas lidostā sarīkoja teroraktu, nogalinot 36 cilvēkus un vairāk nekā 150 ievainojot, cēlies no Ingušijas autonomās republikas, atsaucoties uz anonīmu avotu, vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

Krievijas varasiestādes uzskata, ka spridzinātājs bijis Magomeds Jevlojevs, ziņo "Interfax".

Aģentūra atsaukusies uz kādu "informētu avotu" Ziemeļkaukāzas federālā apgabala tiesībsargājošajās iestādēs.

"Interfax" pavēstīja, ka varasiestādes savākušas DNS paraugus no Jevlojeva radiniekiem Alijurtā netālu no reģiona lielākās pilsētas Nazraņas un nosūtījušas tos uz Maskavu tālākām pārbaudēm.

Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) reģionālā atzara pārstāvji, iekšlietu ministrija un izmeklētāji AFP paziņoja, ka šo informāciju apstiprināt nevar.

Kā jau ziņots, drošības dienestu amatpersonas iepriekš pavēstīja, ka lidostā uzspridzinājies kāds 20 gadus vecs vīrietis no Ziemeļkaukāza, taču nenosauca ne viņa vārdu, ne tiešu viņa izcelsmes vietu.

Alijurtas administrācijas vadītājs "Interfax" atklāja, ka Jevlojevs patiešām agrāk dzīvojis ciematā un apstiprināja, ka viņa radinieki joprojām mitinās turpat un ka ciematu nesen apmeklējuši drošības dienestu pārstāvji.

Tīmekļa vietne "Life News" šonedēļ publicēja fotogrāfiju, paziņojot, ka tajā redzamais vīrietis ir Jevlojevs un viņa vecāki par dēlu neko nav dzirdējuši kopš pagājušā septembra, kad viņš devies uz kaimiņos esošo Krasnodaras reģionu.

Atsaucoties uz izmeklēšanas rezultātiem, amatpersonas šonedēļ atklāja, ka fragmenti no spridzinātāja mirstīgajām atliekām saturējuši "milzīgu daudzumu ārkārtīgi spēcīgu narkotiku un psihotropisko vielu".

Amatpersonas paziņoja, ka spridzinātājs kaujinieku bandām pievienojies pagājušā gada augustā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu