"Alfas" darbinieks laupījis ne tikai materiālu apstākļu dēļ (132)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā apcietinātais policijas specvienības "Alfa" darbinieks Arvo Žagars laupīšanā piedalījies ne tikai, lai novērstu materiālās grūtības, bet arī citu apsvērumu dēļ, uzskata aizstāvāmā advokāts Edijs Saulītis.

Atzīst savu vainu laupīšanā

Žagara advokāts Edijs Saulītis par sava klienta pozīciju saistībā ar notikušo laupīšanu un apšaudi bija ļoti atturīgs. Tomēr viņš teica, ka Žagars ir sniedzis liecības saistībā ar notikumiem Jēkabpilī. Žagars, tāpat kā citi lietas ietvaros apcietinātie, atzinis savu dalību šajā laupīšanā; savukārt viņa apsvērumi piedalīties laupīšanā bijuši vairāki.

"Viņam ir bijuši vairāki apstākļi, kāpēc piedalījās. Tas bija ne tikai finansiālu apsvērumu dēļ.

Taču par motivāciju un citiem faktiskiem apstākļiem tuvākus komentārus pagaidām nevēlētos sniegt," sacīja Saulītis, skaidrojot, ka vēlas, lai izmeklēšana šajā lietā pavirzās uz priekšu un rodas lielāka skaidrība.

Nav zināms, vai šāva Žagars

Advokāts arī nevēlējās teikt, vai Žagars šāvis.

Jau vēstīts, ka par laupīšanu Jēkabpilī spēļu zālē "Fenikss" un apšaudi pagājušajā nedēļā aizturētie vainu nodarītajā nenoliedz, taču viņu sniegtās pirmās liecības par līdzdalību noziegumā ir pretrunīgas.

Ziņots arī, ka Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā apcietinātais policijas specvienības "Alfa" darbinieks Leonīds Koņuhovs laupīšanā piedalījies, lai novērstu savas materiālās grūtības. Viņa advokāts Artūrs Zvejsalnieks apliecināja, ka Koņuhovs nožēlo notikušo, taču nekomentēja, vai viņš izplānojis laupīšanu un šāvis, norādot, ka katra lietā iesaistītā cilvēka loma un darbība vēl ir jāvērtē.

Saņēmis lodi jau pašā sākumā

Savukārt uzbrukumā apcietināto brāļu Pāvela un Denisa Hristoforidi advokāts Regnārs Jansons pastāstīja, ka slimnīcā ticies ar žoklī sašauto Denisu, kuram esot problēmas ar runāšanu, jo ir fiksēts apakšžoklis. Vīrietis esot pieslēgts ar rokudzelžiem pie gultas, un viņu apsargājot policija. To, kas noticis Jēkabpilī, klients apzinoties, taču, cik advokāts nopratis no klienta teiktā, Deniss daudz ko "no tā momenta neatceroties, jo pašā sākumā saņēmis lodi".

Savukārt Pāvels atzīstot, ka veicis laupīšanu, taču šāvienus nav izdarījis. Kāds bijis lomu sadalījums un kā Pāvels iesaistījies, Jansonam ir zināms, bet viņš sīkāk to nevēlējās komentēt.

Aizturētā privātpersona Staņislavs Babelis komentārus pagaidām medijiem nevēloties sniegt.

Jau ziņots, ka Jēkabpilī 25.janvārī izraisījās apšaude, kuras laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš. Tas notika brīdī, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem. Tika ievainoti vēl seši cilvēki, no tiem divi tiesībsargi, viens no viņiem smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki - divi no specvienības "Alfa" Leonīds Koņuhovs, Arvo Žagars, bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā, un tie ir brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

Komentāri (132)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu