Jēkabpils laupīšanā iesaistītie sniedz pretrunīgas liecības (246)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par laupīšanu Jēkabpilī spēļu zālē "Fēnikss" un apšaudi pagājušajā nedēļā aizturētie vainu nodarītajā nenoliedz, taču viņu sniegtās pirmās liecības par līdzdalību noziegumā ir pretrunīgas. Tiesa, pagaidām nav skaidrs vai spēļu zāle tiešām aplaupīta vai tomēr iespējams, ka tas bija inscinējums, patiesībā policistiem veicot "melnās" inkasācijas pakalpojumus.

Precīzu nozieguma apstākļu noskaidrošana ir izmeklētāju uzdevums, kam jāatklāj precīzas notikuma nianses. Pagaidām citu jaunumu saistībā ar nozieguma izmeklēšanu nav, tostarp arī, vai Jēkabpils laupīšanas lietā aizturētie iepriekš jau nav paveikuši citus noziegumus, trešdien pēc piedalīšanās Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdes žurnālistiem sacīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Artis Velšs.

Pieļauj, ka slepkava izvairīsies no soda

Bijušais Smago noziegumu atklāšanas koordinācijas pārvaldes priekšnieks Sandris Plaudis intervijā laikrakstam „Diena” paudis viedoklis, ka Jēkabpils laupīšanā iesaistītie varētu izvairīties no nopietna soda, jo policista slepkavotājs, piemēram, varētu būt bijis tikai viens no bandītiem. Šāda notikušā interpretācija, teorētiski pavērtu iespēju pārējiem izvairīties no atbildības par slepkavību un "izsprukt sveikā".

Sandris Plaudis stāsta, ka policistu iesaistīšanās noziedzīgos grupējumos un piedalīšanās smagos noziegumos, tai skaitā slepkavībās, Latvijai nav nekas jauns, līdzīga situācija bija vērojama arī deviņdesmitajos gados. Pašreizējā kriminogēnā situācija, pēc viņa domām, varētu arī pasliktināties.

Policistu arodbiedrība: laupīšana vai inkasācija?

Savukārt Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība uzskata, ka saistībā ar traģēdiju Jēkabpilī, vispirms jānoskaidro, vai tā tiešām bija laupīšana, jo pastāv aizdomas, ka policisti patiesībā veica „melnās” inkasācijas pakalpojumus, raksta portāls Pietiek.com.

Iekšlietu darbinieku arodbiedrība atgādina, ka spēļu zāles aplaupa regulāri, tikai parasti vainīgos neatrod. Vairākkārt ir uzbrukts tieši spēļu zāļu inkasatoriem, taču noziedzniekiem vienmēr izdevies aizbēgt. Arodbiedrības līderis A.Augustāns spriež, ka tā varētu būt sistēma – tiek inscenēta laupīšana, firma naudu var legāli norakstīt kā nolaupītu, bet patiesībā viss notiek ar pašas spēļu zāles firmas un policijas ziņu.

Komentāri (246)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu