Koenigsegg gatavojas Ženēvas motoršovam (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Koenigsegg

Zviedru superauto ražotājs Koenigsegg Ženēvas automobiļu izstādē prezentēs īpašu auto, un par to vēsta arī pirmā ievadbilde jeb tīzeris, kurā redzama daļa no mašīnas virsbūves.

Attēlā redzams oglekļa šķiedras virbūves panelis ar divām zelta krāsas līnijām, starp kurām uzdrukāts aicinājums atzīmēt 0 – 100 – 10 kopā ar Koenigsegg Automotive Ženēvā (Celebrate 0 – 100 – 10 with Koenigsegg Automotive at Geneva 2013).

Pastāv viedoklis, ka Ženēvā nelielais zviedru uzņēmums atzīmēs simtā automobiļa uzbūvēšanu un tas notiks, izmantojot īpašu hipermašīnas Agera R versiju. Turklāt to zviedriem varētu būt plāns izlaist ierobežotā 10 eksemplāru tirāžā, vēsta Motor.ru.

Iepriekš ziņots, ka simtā auto tapšana tiks atzīmēta ar īpašu Agera R Hundra (zviedru valodā hundra nozīmē simts), kā virsbūves noformēšanā izmantoti 24 karātu zelta elementi. Dārgmetāls rotās arī salonu, kur cita starpā būšot arī sēdekļi ar zelta diegu izšuvumiem.

Agera R ir viens no planētas ātrākajiem automobiļiem. Tas tiek apgādāts ar Koenigsegg pašu konstruētu 5 litru V8 turbomotoru, kurš, ja tiek dzirdīts ar E85 biobenzīnu, attīsta 1140 zirgspēkus. Šādā gadījumā auto 100 km/h sasniedz 2,9 sekundēs un tā maksimālais ātrums teorētiski ir 440 kilometri stundā.

Var atzīmēt, ka Agera R 2011.gadā iekļuva Ginesa rekordu grāmatā, jo paātrināšanos līdz 300 kilometriem stundā un pēc tam sekojošu pilnīgu apstāšanos izpildīja 21,19 sekundēs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu