Krievijas interneta lietotāji teroraktā vaino varasiestādes (9)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr Krievijas augstākās amatpersonas Domodedovas lidostā notikušajā asiņainajā uzbrukumā vaino kaujiniekus un neapmierinošos drošības pasākumus, tviterī rakstošie spriež, ka patiesībā atbildība būtu jāuzņemas varasiestādēm.

Internets Krievijā kļuvis par teju vienīgo mediju sabiedrības neapmierinātības paušanai, jo lielākie televīzijas kanāli atrodas stingrā valsts uzraudzībā, bet valdību kritizēt uzdrīkstas vien daži laikraksti.

Atsevišķi komentētāji pat apgalvo, ka sprādzienu lidostā sarīkojušas varasiestādes, lai vairotu atbalstu pirms 2012.gadā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

"Dārgais Vladimir Vladimirovič! Protams, mēs jūs ievēlēsim uz jaunu termiņu, taču, lūdzu, vairs nespridziniet mūs!"

premjerministru Vladimiru Putinu uzrunā lietotājs ar segvārdu "KorabelReal".

Savukārt lietotājs "KermlinRussia" piebalso, ka "tas ir netradicionāls pirmsvēlēšanu gada sākums".

"KermlinRussia" kļuvis par vienu no populārākajiem tvitera lietotājiem Krievijā, parodējot prezidenta Dmitrija Medvedeva oficiālo kontu "KremlinRussia".

"Vladimir Vladimirovič un Dmitrij Anatoļjevič, atkāpieties (..), jūs acīmredzami nepildāt savus pienākumus (..), kauns par jums," izdevuma "Gazeta.ru" tīmekļa vietnē raksta kāds lasītājs.

Tīmekļa lietotāji arī norāda, ka sprādzieni novērsuši sabiedrības uzmanību no nesenajiem nacionālistu un futbola līdzjutēju sarīkotajiem grautiņiem Maskavā un bijušā naftas giganta "Jukos" vadītāja Mihaila Hodorkovska tiesas prāvas.

"Tiklīdz sabiedrība sāk uztraukties, Krievijā notiek terorakts, izdzēšot cilvēku atmiņas," portālā "Livejournal" norāda "thedot-ru". "Es šeit saskatu tendenci."

Tikmēr citi kritizē Krievijas medijus par notikušā atspoguļojumu.

Visi Krievijas telekanāli pirmdien strādāja saskaņā ar ierasto programmu, tikai Krievijas Pirmais kanāls uz divām stundām pārtrauca raidījumus, lai ziņotu par notikušo.

Kā norāda zināmais blogeris Aleksejs Navaļnijs, pirmdien bija iespēja vērot, kā "televīzija un tradicionālie mediji pārstāj eksistēt kā informācijas avots krīzes situācijā".

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu