Maskavas taksisti pēc sprādziena prasa simtiem latu (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins otrdien pauda sašutumu par taksistiem, kas pēc sprādziena Maskavas Domodedovas lidostā bija uzskrūvējuši cenas saviem pakalpojumiem, un uzdeva noslēgt ar taksometru parkiem īpašus līgumus par to, lai ārkārtas situācijās taksisti vestu cilvēkus lēti vai bez maksas.

Sobjaņins Maskavas pilsētas valdības sēdē uzdeva savam vietniekam Nikolajam Ļamovam steidzami noslēgt šādus līgumus ar vairākiem taksometru parkiem.

Cenu uzskrūvēšana neesot uzskatāma par tendenci

Ļamovs apgalvoja, ka cenu uzskrūvēšana taksometru braucieniem no Domodedovas lidostas uz Maskavu pirmdien ilgusi tikai pusstundu, un raksturoja to kā "atsevišķus faktus", nevis tendenci.

Sobjaņins viņu pārtrauca un atgādināja, ka taksisti nepamatoti paaugstinājuši cenas arī Jaungada svētku laikā, kad Domodedovas lidosta īslaicīgi bija palikusi bez elektrības.

Par vienu braucienu 173-346 lati

Pirmdien pēc sprādziena taksisti pieprasīja par braucienu no Domodedovas lidostas 10 līdz 20 tūkstošus rubļu (173 līdz 346 latus). Taksisti līdzīgi uzskrūvējuši cenas arī pēc teroraktiem Maskavas metro 2010.gada martā.

"Ir nepieciešams noslēgt divus vai trīs līgumus ar taksometru parkiem, lai tie [ārkārtas situācijās] rīkotos operatīvi un pārvadātu cilvēkus bez maksas vai par optimālām cenām," uzsvēra Sobjaņins.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu