BAFTA nominantu vidū triumfē drāma "Karaļa runa" (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Britu kinoakadēmijas (BAFTA) balvai izvirzīto kandidātu vidū ar 14 nominācijām šogad vadībā ir britu vēsturiskā drāma "The King's Speech" ("Karaļa runa") ar Kolina Fērta piedalīšanos, aiz sevis atstājot Darena Aronofska baleta drāmu "Black Swan" ("Melnais gulbis"), kura tika nominēta 12 kategorijās.

Kristofera Nolana zinātniskās fantastikas trilleris "Inception" ("Pirmsākums") saņēma nominācijas deviņās kategorijās, savukārt Denija Boila kinolente "127 Hours" un brāļu Koenu vesterna rimeiks "True Grit" ("Īstenā drošsirdība") tika nominētas astoņās kategorijās katra.

Deivida Finčera jaunākais darbs "The Social Network" ("Sociālais tīkls"), kurš nesen triumfēja "Zelta globusa" balvu pasniegšanas ceremonijā, saņemot apbalvojumu kategorijā "Labākā dramatiskā filma", kā arī iegūstot balvas par labāko režiju, scenāriju un mūziku, ir ieguvis sešas nominācijas.

Fērts, kurš ieguva "Zelta globusa" balvu labākā dramatiskās filmas aktiera kategorijā, tika nominēts arī BAFTA balvai kategorijā "Labākais aktieris". Viņa kolēģi kinolentē "Karaļa runa" - Helēna Bonema Kārtere un Džefrijs Rašs - izvirzīti nominācijās "Labākā aktrise otrā plāna lomā" un "Labākais aktieris otrā plāna lomā".

Ikgadējās BAFTA balvas tiks pasniegtas svinīgā ceremonijā 13.februārī.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu