Daimler lietā kukuļi doti 6,6 miljonu eiro apmērā (58)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis prokuratūrai Vācijas autobūves koncerna «Daimler» kukuļošanas lietu, lūdzot saukt pie kriminālatbildības septiņas personas.

Kā apstiprināja prokuratūrā, 4.februārī šī lieta ir saņemta. Tā esot ļoti apjomīga, tāpēc apsūdzības vēl nevienai personai nav celtas. Pēc viņa teiktā,

šajā lietā kopumā kukuļu summa veido 6,6 miljonus eiro (4,6 miljonus latu).

Streļčenoks sacīja, ka KNAB prokuratūrai ir nosūtījis krimināllietas materiālus par kopumā septiņām personām, kuru vidū ir arī valsts amatpersonas. Materiāli ir par iespējamu amatpersonu kukuļošanu vairāku gadu garumā saistībā ar lieliem publiskiem iepirkumiem.

«Daimler» lietu KNAB ierosināja 2010.gadā par to, ka Vācijas autobūves koncerna «Daimler AG» meitasuzņēmuma «Evo Bus GmbH» amatpersonas laikā no 2002.gada jūlija līdz 2006.gada decembrim par 117 autobusu «Mercedes Benz» iegādes organizēšanu Rīgas pašvaldības vajadzībām, izmantojot personu un firmu starpniecību, iespējams, nepamatoti paaugstināja iepirkuma cenu un nelikumīgi ieguva līdzekļus nelikumīgiem maksājumiem valsts amatpersonām par iepirkuma nodrošināšanu.

Kā ziņots, «Daimler» kukuļošanas lieta ir viens no apjomīgākajiem KNAB sāktajiem kriminālprocesiem. Izmeklējot to, tika nosūtīta virkne tiesiskās palīdzības lūgumu uz ārvalstīm.

Latvijas gadījumā kriminālprocess tika sākts uz aizdomu pamata par to, ka autoražotāja «Daimler» meitasuzņēmuma «Evo Bus» amatpersonas laikā no 2002.gada jūlija līdz 2006.gada decembrim par 117 «Mercedes Benz» autobusu iegādes nodrošināšanu, izmantojot personu un firmu starpniecību, nepamatoti paaugstinājušas iepirkuma cenu un nelikumīgi ieguvušas līdzekļus kukuļu došanai valsts amatpersonām.

Tika lēsts, ka kukuļošanas starpnieki šim mērķim saņēmuši vairāk nekā 4,3 miljonus eiro (3,01 miljonu latu).

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu