ASV vēlas Turcijā arestētā bin Ladena znota izdošanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV lūgušas Turciju izdot Osamas bin Ladena znotu Suleimanu Abu Geitu, kurš tika aizturēts pagājušajā nedēļā Ankarā, trešdien vēsta turku mediji.

Abu Geits - bijušais starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» runas vīrs - tika arestēts luksusa viesnīcā Ankarā un kopš tā laika ir aizturēts policijā, vēsta laikraksts «Hurriyet».

Ankaras policija mediju sniegtās ziņas atteikusies komentēt, un arī ASV vēstniecība Ankarā paziņojusi, ka nesniegs komentārus jautājumos, kas saistīti ar terorismu.

«Viss, ko varu pateikt, ka mēs sadarbojamies ar Turcijas varasiestādēm dažādās jomās,» aģentūrai AFP norādīja vēstniecības preses pārstāvis.

ASV uzskata, ka Abu Geits ir saistīts ar 2001.gada 11.septembra teroraktiem ASV un tādēļ vēlas panākt viņa izdošanu, vēsta «Hurriyet», norādot, ka Turcija izskata šo lūgumu.

Ankara uzskata Abu Geitu par bezvalstnieku, jo Kuveita viņam atņēma pilsonību pēc tam, kad viņš internetā izplatītos video aizstāvēja 11.septembra teroraktus un draudēja ar jaunu vardarbību.

Pēc traģiskajiem uzbrukumiem Abu Geits parādījās video kopā ar bin Ladenu, kurš tika nogalināts 2011.gada maijā ASV slepenā operācijā Pakistānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu