Bin Ladena nāves vietā būvēs milzu izklaides parku (37)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pakistānas pilsētiņā Abotabādā, kur pēc ilgstošas bēguļošanas tika atrasts un nogalināts ASV meklētākais terorists Osama bin Ladens, plānots būvēt vērienīgu izklaides parku, raksta «The Sun».

Miljoniem dolāru vērtajā izklaides parkā plānots zoodārzs, vēstures un kultūras mantojuma centrs, restorāni un pat mākslīgie ūdenskritumi. Izklaides centrs varētu aizņemt 200 hektāru lielu teritoriju.

Pilsētas vadība noliedz, ka tas būtu mēģinājums pēc bin Ladena skandāla spodrināt tēlu vai nopelnīt naudu uz meklētā terorista nāves rēķina. Tas esot vien parasts mēģinājums veicināt tūrisma industriju.

«Pirmajā būvniecības fāzē izklaides centrs plānots apmēram 20 hektāru platībā, nākamajā fāzē tas tiks arvien paplašināts un sasniegs 200 hektāru lielu teritoriju. Tur būs muzeji, brīvdabas dzīvnieku parks, restorānu ieliņa, piedzīvojumu un paraplānu klubi, ūdenskritumi un skriešanas laukumi. Projektam nav nekāda sakara ar bin Ladenu,» par vērienīgajiem plāniem informēja provinces tūrisma un sporta ministrs.

Projektā astoņus gadus ilgā laikaposmā plānots ieguldīt ap 20 miljoniem latu.

Eksperti uzskata, ka šāds izklaides parka projekts konkrētajā vietā ir ļoti bīstams, jo varētu izraisīt ekstrēmistu dusmas un uzbrukumus.

Pirmos būvniecības darbus paredzēts sākt jau šajā mēnesī.

Teroristu grupējuma «Al Qaeda» līderis Osama bin Ladens tika nogalināts 2011.gada maijā ASV specvienības īstenotā operācijā Abotabādas pilsētā, kas atrodas aptuveni 50 kilometrus uz ziemeļiem no galvaspilsētas Islamabadas. Abotabādā atrodas arī Pakistānas elitārākā militārā akadēmija.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu