Lukašenko Kirgizstānas prezidentu iekārto darbā rūpnīcā (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko no Kirgizstānas uz Baltkrieviju pārbēgušo gāzto prezidentu Kurmanbeku Bakijevu iekārtojis darbā kādā rūpnīcā, ziņo Krievijas mediji.

Ar prezidenta Lukašenko rīkojumu Bakijevs iecelts par kādas ieroču rūpnīcas direktoru, ziņo Kirgizstānas mediji. Oficiāla apstiprinājuma gan šīm ziņām patlaban nav. Nav arī zināms, tieši kurā rūpnīcā Lukašenko Bakijevam darbu esot sarūpējis.

Kurmanbeka Bakijeva režīms Kirgizstānā tika gāzts 2010.gada aprīļa revolūcijas laikā. Opozīcija galvaspilsētas ielās ilgstoši organizēja masu protestus, pieprasot Bakijeva un ar viņa režīmu saistīto cilvēku atkāpšanos. Kad demonstranti centās ielauzties valdības ēkā, kur izvietota arī prezidenta administrācija, Bakijevs izšķīrās par bargām sankcijām - drošības spēki uz protestētājiem atklāja uguni. Bojā gāja 82 cilvēki, vēl simtiem tika ievainoti.

Saistībā ar režīma aprīlī pastrādātajiem noziegumiem un citiem pārkāpumiem Bakijevs un vairākas citas augstākās valsts amatpersonas izsludinātas starptautiskā meklēšanā. Kurmanbeks Bakijevs patvērumu radis Baltkrievijā, ar kuras autoritatīvo vadītāju bijušajam prezidentam ir ļoti labas attiecības, un viņa izdošana tādējādi nav gaidāma.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu