Depardjē: Krievijas opozīcijai nav programmas (42)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas opozicionāru vidū ir gudri cilvēki, taču viņiem nav savas programmas, paziņojis franču aktieris Žerārs Depardjē, kuram nesen tika piešķirta Krievijas pilsonība.

«Krievijas opozīcijai nav programmas, nav nekā, ir ļoti gudri cilvēki kā [šaha leģenda Garijs] Kasparovs, bet tas ir labi šaham, un viss. Taču politika taču ir daudz sarežģītāka,» sacīja Depardjē intervijā, kuru svētdien pārraidīja Krievijas valsts telekanāls «Rossija».

Depardjē teica, ka frančiem ļoti patīk kritizēt. Kā piemēru viņš minēja gadījumu ar pankgrupu «Pussy Riot». «Iedomājieties, ja šīs meitenes būtu iegājušas, piemēram, mošejā, tās dzīvas no turienes nebūtu iznākušas. Pat katoļu pasaulē tas būtu bijis briesmīgi. Taču, kad es kaut ko tādu saku Francijā, mani uzskata par idiotu,» teica Depardjē.

«Es gan krītu no motorollera, taču galu galā es esmu dzīvs cilvēks. Diemžēl masas ir dumjas, tikai personība ir skaista, īpaši, kad tā ir bezbailīga,» uzsvēra aktieris.

Viņš arī sacīja, ka Krievijas vēsturē ir bijuši dažādi laiki. «Taču, kad jūs redzat [Maskavas] Lielā teātra [balet]dejotājas, kad jūs redzat [diriģentu] Valēriju Gergijevu, kad jūs klausāties [operdziedātāju] Olgu Borodinu, krievu operu vai sajūsmināties par [baletdejotāju Rūdolfu] Nurejevu, tikai tam, pēc būtības, ir nozīme. Tas arī ir pats galvenais, dziļais Krievijas vēsturē,» teica Depardjē.

Viņš piebilda, ka «ir jābūt ļoti stipram», lai «būtu krievs un par visu to sajūsminātos».

Jau ziņots, ka Depardjē decembrī darīja zināmu, ka vēlas atteikties no Francijas pilsonības, jo valdība bagātākajiem pilsoņiem plāno ienākuma nodokli paaugstināt līdz 75%, un šomēnes viņam tika piešķirta Krievijas pilsonība.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu