Divus gadus pēc Jēkabpils traģēdijas beidzot kompensācija (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Gandrīz divus gadus pēc traģēdijas valdība lems par kompensācijas izmaksu Jēkabpils policista Andra Znotiņa tuviniekiem, kurš gāja bojā spēļu zāles aplaupītāju aizturēšanas laikā.

Rīkojuma projekts paredz, ka valsts noteiktā kompensācija - 50 000 latu tiks dalīta uz pusēm - 25 000 latu pirms nodokļu samaksas plāno izmaksāt Znotiņa krustmātei un tikpat lielu summu bojāgājušā policista draudzenei.

Kopumā lūgumu izmaksāt kompensāciju pēc policista nāves iesniedza trīs personas. Radniecības noskaidrošana, kam pienākas kompensācija, prasīja ilgāku laiku.

Iekšlietu ministrijā izveidotā nelaimes gadījuma darbā speciālās izmeklēšanas komisija atzina, ka Znotiņš gājis bojā aizsargājot personu dzīvību, veselību, tiesības un brīvības, īpašumu, sabiedrības vai valsts intereses no noziedzīgiem un citiem prettiesiskiem apdraudējumiem.

Traģēdija notika pēc spēļu zāles aplaupīšanas Jēkabpilī 2011.gada 25.janvāra rītā. Aizturēšanas laikā gāja bojā policijas darbinieks, divi policisti tika ievainoti, no tiem viens smagi.

Zemgales apgabaltiesā spriedums šajā lietā tiks pasludināts 20.decembrī.

Kompensācija tiks gūta no valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem».

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu