Vardarbība pret bērniem - pārtikušās un labvēlīgās ģimenēs (117)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/mindfreak

Bērna pamešana novārtā ir viena no vardarbības formām, uzsver bērnu tiesību aizstāvji. Kopējā situācija ar vardarbībā cietušiem bērniem Latvijā ir drūma. Gads vēl nav galā, bet cietušo skaits jau tuvojas 120. Un tas ir tikai oficiāli zināmais skaitlis, vēsta LTV raidījums «Panorāma».

Izvaroti, pie ķēdes piesieti, sisti un lamāti - ir stāsti, ko nākas uzklausīt bērnu tiesību aizstāvjiem. Vardarbības upuri visbiežāk ir vecumā no septiņiem līdz divpadsmit gadiem, turklāt pāridarītāji visbiežāk ir tuvinieki.

Tikai retais pēc bērna iekaustīšanas, vainas apziņas mākts, vēršas pie psihologa.

Vairumā gadījumu bērna iekaustīšana un pazemošana ir dzīves norma,

pieredze, ko varmāka mantojis no paša bērnības.

Riska zonā - ārēji pārtikušas ģimenes

Kā uzsver Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā (VBTAI), viena no riska zonām ir ārēji pārtikušas un labvēlīgas ģimenes.

«Šādas ģimenes mēdz dzīvot savrupmājās, nošķirti. Un nepastāv iespēja kaimiņiem paziņot par notiekošo, bet šajos gadījumos liels resurss ir izglītības iestādes, kuras apmeklē bērni. Un, ja pedagogs ir pietiekoši profesionāls un atsaucīgs un vērīgs, tad viņš pamana negatīvas izpausmes bērna uzvedībā, sekmēs,» raidījumam norāda VBTAI pārstāve Inga Millere.

Neesiet vienaldzīgi!

Apzinoties problēmas nopietnību, TVNET aicina - redzot vai dzirdot par vardarbību pret bērniem, nepaliec vienaldzīgs un ziņo arī par savām aizdomām atbildīgajiem dienestiem, piemēram, Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai. Darbojas Bērnu un pusaudžu bezmaksas uzticības tālrunis 116111.

Tāpat droši var zvanīt uz Bērnu un jauniešu uzticības tālruni 80009000 (no taksofoniem un fiksētajiem telefoniem), 28809000 (tikai TELE2 un Zelta Zivtiņas klientiem), 1860 (tikai BITE un BiFri klientiem).

Par vardarbību nedrīkst klusēt!

Kā var ziedot?

Lai palīdzētu bērniem, kuri cietuši no vardarbības, ir vairākas iespējas:

1) Zvanot uz ziedojumu tālruni 90006484 (1 zvans = 1 lats).

2) Ziedot internetā: https://ziedojumi.lbf.lv/

Ziedot internetā

3) Ziedot ar pārskaitījumu uz Latvijas Bērnu fonda rekvizītiem:

Latvijas Bērnu fonds
Reģ. Nr.: 40008018725
Konta Nr.: LV42UNLA0002000707402
Banka: A/S «SEB Banka»

Mērķis: Akcija «Nepaej garām!»

Ziedot var līdz 2013.gada 31.janvārim.

Komentāri (117)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu