«Gangnam Style» izpildītājs nožēlo pret ASV vērstās performances (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms gaidāmās uzstāšanās ASV prezidentam Barakam Obamam dienvidkorejiešu reperis PSY, kura izpildītā dziesma «Gangnam Style» guvusi sensacionālus panākumus visā pasaulē, sestdien atvainojās, ka pirms desmit gadiem organizējis pret ASV vērstas performances.

2002.gadā dziedātājs sadragāja ASV tanka modeli, tādējādi protestējot pret ASV militāro klātbūtni Dienvidkorejā un divu Dienvidkorejas pusaudžu nāvi pēc tam, kad viņiem uzbrauca ASV militārais transportlīdzeklis.

Divus gadus vēlāk PSY izpildīja dziesmu, kurā pauda aicinājumu nogalināt «visus jeņķus, kas spīdzina Irākas gūstekņus». «Nogaliniet viņu meitas, mātes, vedeklas un tēvus. Nogaliniet viņus visus lēnām un sāpīgi,» 2004.gadā repoja dienvidkorejiešu skatuves mākslinieks.

Ar šo dziesmu viņš uzstājās koncertā pēc tam, kad Dienvidkorejas evaņģēlistam islāmistu kaujinieki Irākā nocirta galvu ASV vadītā kara laikā. Slepkavība notika pēc tam, kad Seula atteica viņu prasībai apturēt karavīru izvietošanu valstī.

«Man vienmēr būs žēl par sāpēm, ko esmu nodarījis ar šiem vārdiem,» 34 gadus vecais dziedātājs uzsvēra sestdien izplatītajā paziņojumā, piebilstot, ka performances un dziesmas bija «dziļi emocionāla reakcija» uz karu Irākā un divu skolnieču nāvi.

«Lai gan esmu pateicīgs par izteiksmes brīvību, esmu iemācījies, ka ir robežas valodai, kas ir piemērota, un ļoti nožēloju to, kā šos dziesmu tekstus varēja uztvert,» viņš paskaidroja.

«Pēdējo mēnešu laikā man ir bijis tas gods uzstāties ASV karavīriem,» viņš rakstīja, paužot cerību, ka ASV karavīri un visi amerikāņi spēs pieņemt viņa atvainošanos.

Svētdien PSY gaidāma uzstāšanās ikgadējā koncertā «Ziemassvētki Vašingtonā», kuru plāno apmeklēt arī Obamu ģimene.

PSY dziesma «Gangnam Style» novembra beigās kļuva par visu laiku skatītāko video vietnē «YouTube», apsteidzot tīņu elka Kanādas dziedātāja Džastina Bībera dziesmas «Baby» videoversijas skatījumu skaitu. «Gangnam Style» oficiālo videoversiju vietnē jau noskatījušies gandrīz 906 miljoni cilvēku.

Video ir iedvesmojis tūkstošiem cilvēku atdarināt tajā redzamās kustības un veidot neskaitāmas zibakcijas, tostarp Parīzē, Romā un Milānā.

Dziedātājs, kura īstais vārds ir Paks Česans, saņēmis augstus apbalvojumus dzimtenē, kā arī Ņujorkā uzstājies kopā ar popmūzikas karalieni Madonnu.

PSY nesen solīja, ka gatavo jaunu dziesmu, kuras teksts būs divu valodu - korejiešu un angļu valodas - sajaukums.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu