Radio reizi nedēļā klausījušies 78% Latvijas iedzīvotāju (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šoruden radio vismaz reizi nedēļā klausījās 78% Latvijas iedzīvotāju, kas ir par diviem procentpunktiem mazāk nekā vasarā, liecina TNS regulārā radio auditorijas pētījuma rezultāti. Savukārt vismaz reizi dienā 2012. gada rudenī radio ir klausījušies vidēji 59% iedzīvotāju vecumā no 12 līdz 74 gadiem.

Pētījuma dati rāda, ka viens radio klausītājs vidēji dienā radio ir klausījies 269 minūtes jeb 4 stundas un 29 minūtes, kas ir par piecām minūtēm mazāk nekā vasarā.

TNS mediju pētījumu vecākā klientu vadītāja Signe Hokonena norādīja, ka šā gada rudenī salīdzinājumā ar vasaru Latvijā kopumā ir mainījusies situācija triju visvairāk klausīto radio staciju sarakstā pēc klausīšanās laika sadalījuma. Pirmā visvairāk klausītā radio stacija, līdzīgi kā iepriekš, arī šoruden ir radio stacija «Latvijas Radio 2», kuras klausīšanai veltīti 22,2% no visa kopējā radio klausīšanās laika. No trešās vietas vasarā uz otro vietu rudenī ir pakāpusies radio stacija «Latvijas Radio 1» ar 9% lielu klausīšanās laika daļu. Savukārt trešo vietu ieņem radio stacija «Radio Skonto» ar 8,4% lielu klausīšanās laika daļu.

Desmit Latvijā visvairāk klausīto radio staciju vidū šoruden vēl ierindojas tādas radio stacijas kā «Radio SWH» (6,8%), «Latvijas Radio 4» (5,9%), «European Hit Radio» (5,4%), «Krievijas Hiti (Russkoje radio)» (4,8%), «RETRO FM» (4,6%), «Star FM» (3,9%) un «TOP Radio» (3%).

TNS uzsver, ka rudens pētījuma rezultāti liecina par izmaiņām arī radio staciju sarakstā pēc kopējās nedēļas auditorijas. Visvairāk klausītāju Latvijā kopumā šā gada rudens periodā, līdzīgi kā vasarā, bija radio stacijai «Latvijas Radio 2», kuru vismaz reizi nedēļā ir klausījušies 23,2% jeb 415 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju vecumā no 12 līdz 74 gadiem. Otro vietu ar 13,9% jeb 249 tūkstošiem klausītāju ieņēma radio stacija «Radio Skonto». Savukārt no piektās vietas 2012.gada vasaras periodā uz trešo vietu 2012.gada rudens periodā ar 11,8% jeb 212 tūkstošiem klausītāju ir pakāpusies radio stacija «Radio SWH».

TNS ir pilna servisa tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu