Bin Ladena pēdējais noslēpums: kā notika apbedīšana (47)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atklātībā nākušas jaunas kādreizējā terorista numur viens - Osamas bin Ladena likvidēšanas operācijas detaļas. Žurnālistu rīcībā nonākusi slepena sarakste, kura atklāj, kā notika bin Ladena apbedīšana, raksta newsru.com.

Aģentūra AP ieguvusi agrāk slepenu militāristu saraksti, kas netieši apstiprina Pentagona oficiālo operācijas gaitu.

Ar helikopteriem nogādā uz kuģa

10 elektroniskā pasta vēstulēs teikts, ka pēc bin Ladena slepkavības 2011.gada 2.maija naktī viņa mirstīgās atliekas tika pārvietotas, ievērojot lielāko slepenību un piesardzību. Pēc operācijas beigām Pakistānā tās dalībniekus un upuru mirstīgās atliekas ar diviem helikopteriem nogādāja uz amerikāņu avio-atbalsta kuģa «Carl Vinson». Par šo faktu sarakstījušies viceadmirāļi Semjuels Peress un Čārlzs Gauets.

«Vai ir jaunumi par sūtījuma pārvietošanu?» Gauets jautāja Peresam, kura vadībā atradās «Carl Vinson». «FEDEX sūtījumu piegādājis. Abi vedēji devušies atpakaļ uz bāzi,» mīklaini atbildēja Peress.

Bēru runa arī arābu valodā

Dažās no vēstulēm ir informācija arī par to, kā notika bin Ladena apbedīšana. «Islāma apbedīšanas tradīcijas tika ievērotas. Mirušo nomazgāja, ievietoja baltā audeklā. Ķermeni ievietoja maisā ar slogiem. Militārpersona nolasīja iepriekš sagatavotu rituālo runu, kura tika tulkota arī arābu valodā. Pēc runas ķermeni novietoja uz plakana dēļa, tas tika pacelts, lai mirušais iekristu ūdenī,» vēlāk ziņoja Gauets.

Viens no virsniekiem e-pastā arī interesējies par to, kas piedalījās bērēs. Viņš saņēma atbildi: «Lietas kursā bija tikai neliela komandējošo militārpersonu grupa - mazāk nekā ducis.»

«Bēres neredzēja neviens matrozis,» bija teikts vēl citā vēstulē.

Saskaņā ar vēstulēm, bin Ladena bēres notika nākamajā dienā pēc viņa likvidēšanas operācijas.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu