Banda nolaupa Bersluskoni grāmatvedi un prasa 25 miljonus (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas policija atklājusi, ka bruņota banda pagājušajā mēnesī bija nolaupījusi skandalozā bijušā premjera un miljardiera Silvio Berluskoni grāmatvedi, kurš cita starpā bija atbildīgs par naudas izmaksu meitenēm tā dēvētajās «bunga bunga ballītēs», raksta «Daily Mail».

Nolaupīšana notikusi 16.oktobrī, taču publiski par to paziņots tikai tagad.

Banda ielauzusies Berluskoni 71 gadu vecā grāmatveža dzīvoklī un brīdī, kad viņš ar sievu atgriezies mājās, nolaupījusi.

Prasa milzīgu izpirkuma maksu

Grāmatvedis 24 stundas tika turēts gūstā, un nolaupītāji no miljardiera Berluskoni prasīja gandrīz 25 miljonus latu.

Apmaiņā pret milzīgo naudas summu banda solīja grāmatvedi atbrīvot neskartu, kā arī nodot Bersluskoni dokumentus, kas it kā pierādīšot, ka vienā no korupcijas lietām, kas pret viņu sākta, viņš ticis iegāzts.

Berluskoni ilggadējais grāmatvedis Džuzepe Spinelli figurē skandālā par tā dēvētajām «bunga bunga ballītēm», kurās Berluskoni villā regulāri piedalījās liels skaits sieviešu. Saskaņā ar valsts prokuroru pārliecību, šajās ballītēs piedalījās arī prostitūtas, ko Berluskoni kaismīgi noliedz. Grāmatvedis Spinelli, saskaņā ar šīm apsūdzībām, ballīšu dalībniecēm par nodrošinātajām izklaidēm maksājis.

Seši bruņoti nolaupītāji

Policija vēsta, ka grāmatveža nolaupītāji bijuši seši maskās tērpti, bruņoti vīrieši - trīs Itālijas un trīs Albānijas pilsoņi.

Ķīlnieku krīze ilgusi 24 stundas.

Nolaupītāji prasījuši 35 miljonu eiro izpirkuma maksu.

Ķīlniekus atbrīvo Berluskoni privātie apsargi

Policija neatklāj, kā ķīlnieki galu galā tika atbrīvoti, taču apstiprina, ka nekāda izpirkuma nauda samaksāta netika un ne grāmatvedis Spinelli, ne viņa sieva incidentā necieta. Policija par notikušo nolaupīšanu tikusi informēta tikai dienu pēc notikušā. Par grāmatveža un viņa sievas drošību esot parūpējusies Berluskoni privātā apsardze.

Izskanējis, ka apmaiņā pret izpirkumu nolaupītāji solīja Berluskoni nodot CD ar informāciju, kura varētu viņu attaisnot vienā pret viņu sāktajā korupcijas lietā, kuras ietvaros Berluskoni tika piespriesta 560 miljonu eiro soda nauda.

Pārrunās ar nolaupītājiem esot bijuši iesaistīti ne tikai Berluskoni drošībnieki, bet arī viņa advokāts Nikolo Gedini.

Advokāts apgalvo, ka nekāds informācijas disks pie nolaupītājiem nav atrasts.

Berluskoni atceļ tikšanos ar premjeru, melo par gripu

Atklājies arī, ka Berluskoni grāmatveža nolaupīšanas dienā atcēlis savu todien ar premjerministru Mario Monti plānoto tikšanos, aizbildinoties ar pēkšņu sliktu pašsajūtu un gripu.

Policija vēsta, ka patlaban arestētas sešas nolaupīšanā aizdomās turētas personas, taču izmeklēšana vēl turpinoties.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu