Uz Vanšu tilta uzstādīs dekoratīvo apgaismojumu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domē nolemts no AS «Latvijas tilti» pieņemt dāvinājumu - Vanšu tilta dekoratīvo apgaismojumu.

Pašvaldības aģentūras «Rīgas gaisma» vadītājs Jānis Drulle skaidroja, ka apgaismojums neskars vietu, kur vantis saskaras ar tiltu un ir apjoztas ar dzeloņdrātīm - prožektori tiks uzstādīti uz tilta ārējās malas ūdens pusē uz apgaismojuma balstiem, un to stari neskars sadalošo joslu.

Par dekoratīvā apgaismojuma izskatu esot saņemts pozitīvs slēdziens no būvvaldes Pilsētvides dizaina nodaļas māksliniekiem.

Kā ziņots, svinot uzņēmuma pastāvēšanas 70 gadu jubileju, AS «Latvijas Tilti» Rīgai pasniegs dāvanu - Vanšu tilta dekoratīvo apgaismojumu.

Lai uzlabotu Rīgas pilsētas vizuālo tēlu un veidotu pilsētvidi pievilcīgāku diennakts tumšajā laikā, «Latvijas Tilti» saviem spēkiem un par saviem līdzekļiem piegādās un uz tilta uzstādīs 28 prožektorus, kuru vērtība ir 41 323 lati.

«Rīgas gaismai» elektrības tēriņi, darbinot prožektorus, ik mēnesi izmaksās ap 1200 latu.

Vanšu tilta apgaismojums būs tehniskā kārtībā dienu pirms valsts svētkiem - šā gada 17.novembrī. Apgaismojuma ieslēgšana plānota gaismas festivāla «Staro Rīga» gaitā.

Uzņēmuma dāvinājumu pieņems pašvaldības aģentūra «Rīgas gaisma», kas piedalīsies iekārtu montāžas darbos, pieslēgs prožektorus kopējam ielu apgaismojuma elektriskajam tīklam un uzņems dāvinājumu savā bilancē.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu