Motobraucēji atgriešanos Dakārā saista ar valsts atbalstu (52)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas motobraucējiem joprojām ir vēlme atgriezties un startēt Dakāras rallijreidā, taču tās realizācija ir atkarīga no pieejamā finansējuma, kam būtu nepieciešams arī valsts atbalsts, aģentūrai BNS pastāstīja «Jāņa Vintera motokomandas» menedžeris Jānis Gaigals.

«Vēlme startēt Dakāras rallijreidā nav zudusi, taču to varēs darīt tikai tad, kad to atļaus finanses,» sacīja Gaigals. «Tikai no privātiem avotiem nepieciešamo naudu savākt nevar, jo tas ir dārgs prieks. Vēlamies sagaidīt, kad valsts beidzot definēs finansējuma principus tehniskajiem sporta veidiem.»

Piekto gadu pēc kārtas pasaules pazīstamākais un grūtākais rallijreids risināsies Dienvidamerikā, un jau ceturto gadu tajā nepiedalīsies latviešu motobraucēji. 2013. gada sacensības notiks no 5. līdz 20. janvārim maršrutā Lima–Tukumana–Santjago. «Nākamajā Dakāras rallijreidā nepiedalīsimies, taču gan Jānis, gan Einārs Vinteri sevi uztur gatavībā kā citus gadus, jo intensīvi piedalījušies Baltijas čempionātā gan enduro, gan endurokrosā. Par sportisko formu nav absolūti nekādu šaubu,» klāstīja Gaigals.

Pagājušā gada augustā motokomanda paziņoja par sadarbības sākšanu ar «Aprilia» rūpnīcu, kas nodrošinātu augstāka līmeņa tehniku un servisu nekā agrāk, taču arī tad pašiem vēl bija jāmeklē finansējums, kas netika atrasts nepieciešamajā apmērā, tādēļ domu par startu 2012. gada rallijreidā vajadzēja atmest.

Dakāras rallijreidā 2007. gadā, pēdējā, kad tas vēl notika Eiropas un Āfrikas garuma grādos, Jānis Vinters motobraucēju vērtējumā ieņēma sesto vietu un pat uzvarēja divos posmos, konkurējot ar nesalīdzināmi labāk ekipētajiem un aprūpētajiem rūpnīcu komandu sportistiem. 2008. gadā teroristu draudu dēļ sacensības tika atceltas pēdējā brīdī, bet 2009. gadā jau Dienvidamerikā Einārs Vinters ieguva 21. vietu, bet Jānis Vinters nevarēja startēt nopietnas muguras traumas dēļ. Pēc tam Latviju šajās sacensībās pārstāvējuši vien autobraucēji.

Komentāri (52)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu