Noslēgušās Krievijas opozīcijas līderu vēlēšanas (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien noslēdzās Krievijas opozīcijas vadības vēlēšanas.

«Ēnu parlamenta» vēlēšanas tika pagarinātas par vienu dienu, jo sestdien hakeru uzbrukumu dēļ balsošana tika paralizēta uz vairāk nekā astoņām stundām.

Uz 45 tā dēvētās Koordinācijas padomes locekļu vietām savu kandidatūru bija izvirzījuši vairāk nekā 200 cilvēki. Kopumā balsošanā piedalījās 81 801 vēlētājs.

Padomē ievēlēti sabiedrībā pazīstami cilvēki

Koordinācijas padomē ievēlēti vairāki plaši zināmi Krievijas opozīcijas aktīvisti, tostarp bijušais pasaules šaha čempions Garijs Kasparovs, kā arī pazīstamais aktīvists Aleksejs Navaļnijs, Kreisās frontes līderis Sergejs Udaļcovs un bijušais vicepremjers Boriss Ņemcovs.

Nule aizvadīto vēlēšanu mērķis ir iedvest jaunu dzīvību opozīcijas kustībā, jo, kopš Vladimirs Putins pēc martā notikušajām vēlēšanām atgriezies prezidenta krēslā, viņa pretiniekiem vairs nav izdevies piesaistīt plašas masas savām protesta akcijām.

Meklēja jaunus līderus ar tautas atbalstu

Opozīcija atzinusi, ka tai nepieciešami jauni līderi, kas baudītu tautas atbalstu, kuriem būtu reāls vēlētāju sniegts mandāts un ciešākas saites ar ierindas pilsoņiem.

Taču provincēs opozīcijas rīkotās vēlēšanas piesaistīja nenozīmīgu pilsoņu interesi, un šķiet, ka lielākā daļa krievu par tām pat neko nezināja.

Balsošanai bija reģistrējušies tikai 165 119 Krievijas pilsoņi, kamēr martā notikušajās prezidenta vēlēšanās piedalījās 71 780 800 balsstiesīgie.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu