Izveidots jauns interneta serviss šoferiem un līdzbraucējiem - «Paķer» (24)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijā izveidots jauns interneta serviss autovadītājiem un līdzbraucējiem, informēja servisa izstrādātāja dizaina studijas «Asketic Riga» pārstāvis Kārlis Feldmanis.

Viņš sacīja, ka «Paķer» jeb «www.paker.lv» ir serviss, kas līdzbraucējiem piedāvā vajadzīgajā maršrutā sameklēt šoferus, kuriem ir brīvas vietas. Savukārt autovadītāji, kuri ir gatavi kādu paņemt līdzi, šo lapu var izmantot brauciena maršruta norādīšanai, kā arī degvielas izmaksu noteikšanai.

Produkta mērķis ir radīt šoferiem un pasažieriem viegli izmantojamu instrumentu iknedēļas pārbraucieniem uz mājām, darbu vai jebkuru citu vietu Latvijā un arī ārpus tās.

Feldmanis skaidroja, ka autovadītājam mājaslapā jāievada brauciena informācija, kas ietver sākuma punktu, galamērķi, laiku, cikos izbrauc, kā arī dalības maksu. Savukārt līdzbraucējs to atrod un sazinās ar potenciālo vedēju.

«Asketic Riga» pārstāvis atzīmēja, ka mājaslapa darbojoties tikai nedēļu un pirmo sešu dienu laikā piedāvāto servisu jau izmantojuši 103 autovadītāji.

«Ja dažādos maršrutos devušās 103 mašīnas, tātad līdzi »paķerti« varētu būt aptuveni 300 līdz 350 līdzbraucēji,» sprieda Feldmanis. Viņš arī klāstīja, ka šo dienu laikā aktīvākie maršruti bijuši no Ventspils uz Kuldīgu un no Rūjienas uz Valmieru.

«»Paķer« šobrīd vairāk orientējas uz Latviju, bet ir iespējams arī pievienot tālākus maršrutus, piemēram, Rīga-Berlīne,» jaunā interneta servisa attāluma mērogus komentēja Feldmanis.

Viņš teica, ka «www.paker.lv» ir pielāgots gan lietošanai datorā un planšetdatorā, gan mobilajās ierīcēs, kurās ir pieejams internets. «Savukārt par aplikācijas veidošanu viedtālruņiem domāsim tad, ja »Paķer« izveidosies pietiekoši liela lietotāju bāze,» par nākotnes iespējām stāstīja Feldmanis.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu