Specvienības dalībnieks TV pastāsta par bin Ladena nāvi (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Bijušais ASV speciālo uzdevumu vienības dalībnieks Mets Bisonets, kurš ar pseidonīmu Marks Ouens pagājušajā nedēļā izdeva skandalozu grāmatu par meklētā terorista Osamas bin Ladena nāvi, sniedzis pirmo publisko interviju, stāstot par slepenajā operācijā piedzīvoto, ziņo newsru.com.

Mets Bisonets bija viens no specvienības «SEAL» dalībniekiem, kurš pērnajā maijā veica operāciju Pakistānā, nogalinot Osamu bin Ladenu.

ASV raidījums «60 minutes» noskaidroja, ka Bisonets atradās helikopterā, kurš avarēja bin Ladena mājas tuvumā. Neskatoties uz avāriju, viņš dalību operācijā turpināja un bija viens no karavīriem, kuri ielauzās bin Ladena istabā ēkas otrajā stāvā.

Bisonets intervijā uzsver, ka ar grāmatas un publicitātes medijos palīdzību vēlas pateikties visiem ASV militārās un izlūksfēras darbiniekiem, nevis vairot paša slavu.

Bisonets no ASV militārajiem spēkiem atvaļinājās drīz pēc bin Ladena likvidēšanas operācijas.

Pentagons tikmēr joprojām apsver iespēju ar Bisonetu tiesāties, ņemot vērā, ka grāmatā iekļauta informācija, kas var tikt klasificēta kā slepena. Un Bisonets savulaik parakstījis līgumus, solot operāciju laikā piedzīvoto neizpaust un publicitātes gadījumā to saskaņot ar Pentagonu.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu