Iznākusi pretrunīgā grāmata par bin Ladena nāvi (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien Amerikas Savienotajās Valstīs klajā nākusi pretrunīgi vērtētā grāmata par Osamas bin Ladena nāves apstākļiem. Tās autors apgalvo, ka personīgi piedalījies operācijā, un viņa versija par notikušo atšķiras no oficiālās.

Lielākā daļa informācijas par 2011.gada maija operācijas gaitu joprojām ir slepena. Baltais nams atklājis nelielu daļu informācijas par notikušo, taču informācija par operācijas plānošanu, tās detalizētu norisi un pēcākajiem notikumiem plašākai sabiedrībai atklāta netiek.

Bijušais specvienības dalībnieks, kurš sevi dēvē Marka Ovena vārdā, norāda, ka bijis viens no specvienības biedriem, kas devās iekšā mājā teroristu neitralizēt. Viņa aprakstītie notikumi atšķiras no oficiālajiem. Piemēram, grāmatas autors apgalvo, ka bin Ladens savā istabā atrasts jau miris, nevis ticis nošauts, sniedzoties pēc ieroča.

Baltais nams grāmatas izdošanu kritizējis, norādot, ka tā satur slepenu informāciju. Šā iemesla dēļ tiekot apsvērta iespēja autoru sūdzēt tiesā, jo viņš, atvaļinoties no militārajiem spēkiem, parakstījis līgumu par informācijas neizpaušanu.

Mediji tikmēr noskaidrojuši, ka grāmatas autors varētu būt Mets Bisonets - militārists, kurš no ASV spēkiem atvaļinājās drīz pēc bin Ladena operācijas.

Grāmatā «No Easy day» aprakstīta arī autora bērnība, kā arī viņa citas militārās misijas Afganistānā, Irākā, operācijās pret somāliešu pirātiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu