Jaunais «Saab» modelis tirgū nonāks 2014.gadā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bankrotējušā Zviedrijas autoražotāja «Saab Automobile» jaunie īpašnieki pirmdien paziņoja, ka kompānijas pirmais modelis tirgū nonāks 2014.gadā, izmantojot «Saab» nosaukumu.

Šā gada jūnijā bankrotējušā «Saab» aktīvi tika pārdoti Zviedrijā reģistrētam elektroautomašīnu uzņēmumam «National Electric Vehicle Sweden AB» (NEVS), ko dibinājis kāds Japānas investīciju fonds un Honkongā bāzēta atjaunojamās enerģijas kompānija.

NEVS pirmdien norādīja, ka 2014.gadā paredzētais modelis būs elektriskais automobilis, kas izmantos «Saab» zīmolu, taču ne tā logo, kura lietošanas tiesības tas nav ieguvis.

«Pēc aptuveni 18 mēnešiem mēs plānojam piedāvāt mūsu pirmo elektrisko automašīnu, kas būs balstīta uz »Saab 9-3« tehnoloģijām un jaunas tehnoloģijas elektrisko piedziņu,» pavēstīja NEVS priekšsēdētājs Kārls Ērlings Trogens.

Jaunās «Saab» automašīnas galvenokārt būs paredzētas Ķīnas tirgum.

«Ķīnieši aizvien vairāk spēj atļauties automašīnas, taču naftas piegādes pasaulē nepietiktu, ja viņi visi pirktu automobiļus ar iekšdedzes dzinējiem,» piebilda Trogens.

Kā ziņots, «Saab» decembrī tiesā iesniedza bankrota pieteikumu, tādējādi izbeidzot divus gadus ilgušos pūliņus glābt vēsturisko autoražotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu