Kasparovu pratinās par «policista sakošanu» (26)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas opozīcijas līderis, bijušais pasaules šaha čempions Garijs Kasparovs, pirmdien izsaukts uz nopratināšanu saistībā ar piektdien Maskavā pie Hamovņiku rajona tiesas notikušo incidentu, kura gaitā atbilstoši policijas versijai Kasparovs sakodis kādu policistu.

Līdz ar vairākiem desmitiem citu protestētāju Kasparovs piektdien tika aizturēts pie tiesas nama, kurā tika pasludināts spriedums pankgrupas «Pussy Riot» lietā. Policija apsūdzējusi Kasparovu, ka viņš aizturēšanas brīdī esot sakodis kādu likumsargu. Šīs apsūdzības šaha lielmeistars noliedz.

«Pirmdien 20.augustā viņi mani pratinās saistībā ar uzbrukumu policistam, un pēc tam Izmeklēšanas komiteja izlems, vai pret mani būtu ierosināma krimināllieta,» savā tīmekļa vietnē apliecināja Kasparovs.

Pēc paša vārdiem šaha lielmeistars aizturēts brīdī, kad runājis ar žurnālistiem, turklāt tam, ka viņš nevienu nav sakodis, nedz kādam uzbrucis, esot arī videoliecības.

«Viņi tikai pateica: »Mums ir rīkojums,«» skaidroja Kasparovs, runājot par policistiem, kas viņu aizturēja. «Dažas sekundes es atrados šoka stāvoklī, jo tas bija tik negaidīti,» viņš atzina radiostacijai «Eho Moskvi».

Atbilstoši Krievijas likumiem par uzbrukumu policistam draud līdz pieciem gadiem cietumā vai arī 200 000 rubļu (3580 latu) soda nauda.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu