Scania: Saab jaunais pircējs iegūs zīmolu, bet ne logo

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedrijas autoražotāja «Saab Automobile» jaunie īpašnieki iegūs tā zīmolu, taču ne leģendāro logo, kas rotā tā automobiļus, ceturtdien paziņoja Zviedrijas kravas automašīnu ražotājs «Scania», kas atteicies atdot šī logo lietošanas tiesības.

«Scania» un «Saab Automobile» lieto vienu logo, kurā attēlots sarkans grifs ar zelta kroni galvā uz zila fona.

Šā gada jūnijā bankrotējušā «Saab» aktīvi tika pārdoti Zviedrijā reģistrētam elektroautomašīnu uzņēmumam «National Electric Vehicle Sweden AB» (NEVS), ko dibinājis kāds Japānas investīciju fonds un Honkongā bāzēta atjaunojamās enerģijas kompānija.

NEVS, kas izveidots speciāli «Saab» aktīvu iegādei, plāno radīt jaunu modeli uz pašreizējā «Saab 9-3» bāzes, kas būs pārveidots elektrodzinēju piedziņai.

Taču «Scania» ceturtdien paziņoja, ka negrasās ļaut grifa logotipam rotāt automašīnas, kuru ražotājs nav no Zviedrijas.

«»Scania« nevēlas ļaut pircējam izmantot grifa simbolu, kas ir cieši saistīts ar »Scania«,» norādīja kompānijas preses pārstāvis. «»Scania« šo logo izmantojusi kopš 1911.gada, un mēs nevēlamies, lai mūsu simbols tiktu izmantots veidā, kas var kaitēt mūsu zīmolam.»

Turklāt automašīnas, kuras ražos atdzīvinātais «Saab», vairs nebūs zviedru, piebilst preses pārstāvis.

Kā ziņots, «Saab» decembrī tiesā iesniedza bankrota pieteikumu, tādējādi izbeidzot divus gadus ilgušos pūliņus glābt vēsturisko autoražotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu