Valcēnieši aicina saglabāt vienīgo pilsētas banku (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Biedrība «Atbalsts Valkai» ir uzsākusi iedzīvotāju parakstu vākšanu ar aicinājumu «Swedbank» pilnvērtīgi uzsākt darbu Valkā līdzšinējās Hipotēku bankas telpās un saglabāt tur esošo kolektīvu.

Biedrība informē, ka parakstus paredzēts vākt līdz augusta beigām, un aicina iedzīvotājus parakstīties veikalos «Oļupe», »Latvijas preces», «Purene» Ērģemē, veikalā Kārķos, «Vivo» fotocentrā Valkā, ogu iepirkšanas punktā «Livonija» Vijciemā. Jo vairāk parakstu – jo lielāka iespēja, ka banka ieklausīsies un mainīs savas domas par darbu Valkas novadā.

Vai sociāli atbildīgs uzņēmums?

Vēstuli ar iedzīvotāju parakstiem paredzēts nosūtīt «Swedbank Latvija» valdes priekšsēdētājam Mārim Mančinskim un Valkas novada domes priekšsēdētājam Kārlim Albergam. Vēstules nosūtītāji analizē banku situāciju pilsētā daudzu gadu garumā un secina, ka optimālākais variants pašlaik ir veicināt Swedbankas ienākšanu Valkā, izmantojot jau gatavo Hipotēku bankas bāzi. Tas gan vislielākajā mērā ir atkarīgs no Swedbankas turpmākās attīstības stratēģijas un taktikas.

«Swedbanka vienmēr ir uzsvērusi, ka ir sociāli atbildīgs uzņēmums. Aicinām šo svarīgo principu parādīt darbos Valkas novadā, savlaicīgi paziņojot, ka Swedbanka rudenī sāks sniegt pilnu pakalpojumu klāstu pašreizējās Hipotēku bankas telpās, saglabāt esošo darbinieku kolektīvu, papildus piesaistot zinošu kredītspeciālistu un, protams, aktīvi iesaistoties Valkas novada sabiedriskajā dzīvē,» raksta biedrības «Atbalsts Valkai» dalībnieks Vents Armands Krauklis. Biedrībā vēl darbojas Valdis Rogainis, Agris Simulis, Atis Videmanis, Nadežda Možarova un citi aktīvi valcēnieši.

Pie augļu un dārzeņu stenda

Hipotēku bankas klienti saņem vēstules no savas bankas un Swedbankas ar skaidrojumu, kālab klientam visērtāk un izdevīgāk kļūt par Swedbankas klientu. Pašlaik plānots, ka šī pāreja automātiski varētu notikt 10. un 11. novembrī, taču datums tehnisku iemeslu dēļ var mainīties uz vēlāku laiku. Ikviens klients saņems vēstuli divus mēnešus pirms šī pārejas datuma.

«Ziemeļlatvija» jau rakstīja, ka Swedbankā tiek apspriests, kur un kādus finanšu pakalpojumus sniegt valcēniešiem. Pagaidām joprojām šis bankas speciālists klientus pieņem «top!» veikala telpās, kas izskatās visnotaļ dīvaini. Pēc veikala stendu pārkārtošanas šis darbinieks vairāk izskatās pēc augļu un dārzeņu stenda pārzinātāja, nevis bankas ierēdņa. Swedbankas komunikācijas vadītājs Ivars Svilāns «Ziemeļlatvijai» atzina, ka pašreizējā situācija veikalā nav normāla, taču pozitīvas izmaiņas noteikti būs. «Gribam būt pārstāvēti visur, kur ir mūsu klienti un bizness, bet filiāles telpu uzturēšana ir ļoti dārga.

Ņemot vērā, ka internetbankā notiek 99,4 procenti pārskaitījumu un transakciju, atlikušo 0,6 procentu dēļ nav racionāli uzturēt plašas filiāles telpas,» skaidro I. Svilāns. Viņš uzskata, ka banka vienmēr ir meklējusi un atradusi kompromisus saistībā ar klientiem. Piemēram, norēķinu kartes varēs atvest uz plānoto konsultāciju punktu. «Mūsu banka daudz rūpējas, lai klientus apmācītu attālo kanālu lietošanā, lai klientam mūsu pakalpojumi būtu pēc iespējas lētāki un ērtāki. Tas iespējams, vairāk izmantojot telefonbanku. Nav prātīgi algas dienā izņemt visu naudu no konta un pēc tam personīgi skraidīt pa iestādēm, maksājot rēķinus.

Bankas ir uzmanīgas

«Mēs turpinām strādāt banku jautājuma risināšanā. Nedomāju, ka parakstu vākšana ir mūsdienīga metode, komercstruktūras pieņemtu tādus vai citādus risinājumus. Tomēr, ja šī parakstu vākšana veicinās kādas banku aktivitātes un nāks par labu mūsu novadam, tas ir pozitīvi,» komentē novada domes priekšsēdētājs Kārlis Albergs.

Viņš ir saņēmis vēstuli no «Swedbank Latvija» vadības un pagaidām šķiet, ka Valkā atvērs konsultāciju punktu ar diviem darbiniekiem. Pēc visa spriežot, lielās bankas pašlaik ir ļoti uzmanīgas ar apkalpojamo teritoriju paplašināšanu. Novada domes vadība turpina sarunas arī ar citām bankām par iespējamo savas darbības uzsākšanu Valkā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu