MINI aktīvā vasara (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sekojot līdzi šīs vasaras neparastākajiem notikumiem auto pasaulē, var rasties jautājums: kas vieno Latviju ar Rolls-Royce? Viena atbilde būtu – MINI.

Latvieši māk fanot

Pasaulē nav nemaz tik daudz auto marku, kam ir sava klubu kustība. Latvijā viens no zināmajiem, un pilnīgi noteikti atraktīvākais ir MINI mīļotāju klubiņš minimania.lv, kas fanošanas mākas ziņā mierīgi var sacensties ar mūsu hokeja līdzjutējiem. Šis fakts ir pamanīts jau pasaules mērogā –

minimania.lv uzvarēja MINI United 2012 festivālā fanu klubu aktivitāšu konkursā.

Pasākums norisinājās š.g. maijā Pola Rikāra Francijā, pulcējot MINI entuziastus no 50 valstīm. Kopā piedalījās ap 30 000 viesu. Katram klubam bija jāsagatavo dzīvās mūzikas un automobiļu izklaides kombinācija, kur mūsējie tika atzīti par vislabākajiem, visoriģinālākajiem. Ar ko izcēlāmies? Ar latviskumu. Minimania.lv ar MINI oficiālā pārstāvja Latvijā Inchcape BM Auto atbalstu un TDA Dardedze līdzdalību sagatavoja latviešu tautas dejas un tautiskas fotosesijas pie Latvijas MINI stenda, radot patiesu apmeklētāju interesi. Latviešu aktivitātes tā sajūsmināja organizētājus un viesus, ka ne tikvien tika novērtēta ar 1. vietu MINI klubu konkursā, bet MINI Latvia tēma parādījās visos pasākuma centrālajos video un PR sižetos. Visi priecājās par atraktīvajiem latviešiem, un attiecīgi Latvijas vārds tika skandināts un slavēts.

Foto: MINI

Maxi idejas

Nav noslēpums, ka MINI vienmēr ir izcēlies ar oriģinalitāti, tāpēc ir vietā teikt: mini auto – maxi izdoma! To noteikti pamanījuši arī festivāla Positivus regulārie apmeklētāji. Arī šogad MINI stends festivāla zonā radīja nepārtrauktu interesi un rindu uz īpašo fotosesiju «Redzi pasauli kājām gaisā». 195 cilvēki apskatīja pasauli ačgārni, bet krietni vairāk meiteņu žēlojās: «Ak, kāpēc esmu ģērbusies svārkos?!»

MINI Goodwood
MINI Goodwood Foto: MINI

Šīs vasaras aktivitātēs nevar neminēt arī MINI Baltic Challenge 2012, kas norisināsies 4. augustā sporta kompleksā 333. Kā allaž būs sacensības trasē, veiklības pārbaudes aktivitātes kartingā, un, protams, lieliska atpūta ar mūziku MINI gaisotnē. MINI Baltic Challenge 2012 pulcēsies MINI fani no Baltijas, NVS un Skandināvijas valstīm. 2011. gadā Latvijā pulcējās 90 ekipāžas ar 220 viesiem – šogad izskatās, ka šo skaitli pārspēsim. Un atkal Latvijas vārds izskanēs pasaulē!

MINI vasaras noslēdzošais pasākums būs līdzdalība Reklāmas Rīmu naktī 2012, kas ies vaļā 21. augustā plkst. 20.00 Dzintaru koncertzālē.

MINI koncepcija šogad: «Forma ir MINI! Forma ir Visuma pamats! Esi MINI!»

Bet līdz tam vēl var pagūt apmeklēt kādu no Red Bull Kart Fight 2012 sacensību posmiem, ko atbalsta Inchchape BM Auto. Laikā no 14. jūlija līdz 11.augustam piecās Latvijas pilsētās: Kandavā, Jelgavā, Rēzeknē, Smiltenē un Rīgā, notiek kartinga sacensību atlases posmi un 12 labākie no katra piedalīsies finālā 18. augustā Rīgā, Swedbank stāvlaukumā, Rīgas svētku ietvaros. Cīņa būs spraiga, jo finālā tiksies labākie no labākajiem. Uzvarētājs dosies uz Red Bull Kart Fight pasaules čempionātu!

MINI Goodwood
MINI Goodwood Foto: MINI

Mini Rolls-Royce?

Bet

viseksluzīvākais veids kā braukt ar MINI, ir – darīt to ar MINI Goodwood, kas saražots tikai 1000 eksemplāros.

Modeli ir izstrādājusi Rolls-Royce dizaineru komanda. Modeļa apdarē izmantota Rolls-Royce ādas apdare Cornsilk un Goodwood rūpnīcā ražoti koka dekora elementi, kā arī mūsdienu Rolls-Royce automašīnās izmantotie griestu un grīdas apdares materiāli un Diamond Black virsbūves krāsojums. Tikpat īpaši ir arī tikai šim modelim pieejamie riteņu diski.

Starp citu, šovasar Rīgā bija apskatāmi unikāli pirmskara perioda britu Rolls-Royce auto modeļi. Britu auto klubu The 20-Ghost Club dibināja 1949. gadā vairāki leģendāro Rolls-Royce Silver Ghost auto īpašnieki. Pirmais un galvenais noteikums – par kluba biedru var kļūt vienīgi pirms 1940. gada ražoto Rolls-Royce īpašnieki.

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu tūres laikā notika ceļojums pa Dāniju, Zviedriju, Latviju, Igauniju un Somiju. Lielbritānijas vēstniecība, sadarbībā ar MINI oficiālo pārstāvi Latvijā Inchcape BM Auto noorganizēja ekskluzīvajiem auto īpašu fotosesiju Rundāles pilī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu