NEPLP padomes locekle izjutusi spiedienu (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekle Aija Cālīte-Dulevska savā darbā izjutusi spiedienu. Tā viņa sacīja šorīt intervijā Latvijas radio, kur atvainojās radio darbiniekiem, kurus aizskārusi viņas piezīme par iespējamu samaksu saistībā ar raidījumu «Krustpunktā».

Viņa NEPLP amatā darbojas piecus mēnešus. Jautāta, kā šajā laikā vērtējams darbs padomē, viņa runāja par spiedienu, ko izjūt padome.

Cālīte-Dulevska atzina, ka nebija domājusi, ka būs tāds spiediens.

Jautāta, no kā izjutusi spiedienu, viņa teica: «Par to mēs runāsim, kad es padomē beigšu strādāt.»

Spiediens ir tiešām liels.

Amatpersona atzina, ka tas nav politisks spiediens.

«Izrādās, ka šajā mediju vidē pastāv dažādas intereses un šīs intereses līdz šim ir īstenotas citādos veidos. Līdz ar jauno padomi ierastie veidi vairs nestrādā.»

Portāls TVNET jau ziņoja, ka Cālīte-Dulevska iepriekš publiski pauda neapmierinātību ar Latvijas Radio raidījuma «Krustpunktā» viesu izvēli. Plašas diskusijas sociālajā tīklā «Twitter» rosināja radioraidījums, uz kuru tika uzaicināti sabiedrībā pazīstamie polittehnologi Jurģis Liepnieks, Dans Titavs, kā arī sabiedrisko attiecību speciālists, savulaik premjera Andra Bērziņa preses sekretārs Arnis Lapiņš.

Reaģējot uz šādu viesu izvēli, Cālīte-Dulevska ietvītoja: «Ceru, ka @LatvijasRadio reklāmas daļa saņem kādu naudiņu par šo pīāristu/«spindoctors» reklamēšanu.»

Vēlāk viņa rakstīja, ka lūgs Monitoringa centru «uzskaitīt, cik adekvāta ir personāliju izvēle, kā ar viedokļu daudzveidību». Šīs izpētes dati tikšot publiskoti NEPLP mājaslapā.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu