Samazina zemeņu un gaileņu cenas (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zemeņu laiks tuvojas pilnbriedam. Saldās, garšīgās un aromātiskās «vasaras karalienes» šobrīd daudzviet nopērkamas par ļoti pievilcīgām cenām.

Portāls TVNET pārliecinājās, ka zemeņu piedāvājums Rīgas tirgos šobrīd ir ļoti plašs.

Te var iegādāties gan ļoti lielas un skaistas ogas, gan mazas un nedaudz iebojātas.

Ogu kvalitāte lielā mērā saistīta ar cenu. Parasti - jo ogas iespaidīgākas, lielākas un kvalitatīvākas, jo to cena ir augstāka.

Dārgākās ogas maksā pat visus desmit latus kilogramā, bet

lētākās zemenes pārdod jau par latu.

Augstāka cena, kā ierasts, ir pašmāju ogām, bet ievestās zemenes ir lētākas.

Bez lielajām dārza zemenēm Rīgā patlaban var nopirkt arī mazās meža zemenītes. Pagaidām tās ir pirmās, tāpēc arī diezgan dārgas. Vienreizējā 200 ml plastmasas glāzīte ar aromātiskajām odziņām maksā aptuveni pusotru latu.

Ja izrāda interesi par lielāku daudzumu, pārdevēji piedāvā cenu samazināt.

Ērkšķogas, mellenes un ķirši...

Paralēli zemenēm tirgos šobrīd piedāvā iegādāties arī pirmās pašmāju ērkšķogas un pat mellenes. Glītos groziņos sabērtas, tās kārdina ne vienu vien garāmgājēju, īpaši bērnus.

Lielā vairumā pieejami arī no ārvalstīm ievestie ķirši. To cena variē no pusotra līdz pat četriem latiem par kilogramu. Ja paveicas, var atrast arī Latvijā augušus ķiršus.

Šobrīd zemenes un citus Latvijā augušus «lauku labumus» lielā izvēlē piedāvā arī veikali. Tāpat pašmāju ogas iespējams iegādāties ar interneta sludinājumu starpniecību.

Samazina sēņu cenas

Tirgos nonākusi arī pirmā gaileņu raža. To cena gan vairs nav tik augsta kā pirms pāris nedēļām.

Šonedēļ gaileņu cena nokritusies līdz 3Ls litrā.

Gaileņu pārdevēji stāsta - lai arī pēdējās nedēļās diezgan bieži lijis, pagaidām Rīgas puses mežos sēņu vēl diezgan maz.

«Ja šonedēļ pa laikam turpinās līt, jaunnedēļ gaileņu būs vairāk. Sēnes būs lielākas un smukākas. Bet arī šīs mazās gailenītes ir varen labas vasaras sēņu mērcei.»

Pieejamas arī citas sēnes, piemēram, bērzlapes un pat baravikas.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu