Saab pārdots Ķīnas un Japānas investoriem (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bankrotējušais Zviedrijas autoražotājs «Saab» pārdots Zviedrijā reģistrētam elektroautomašīnu uzņēmumam «National Electric Vehicle Sweden AB» (NEVS), ko dibinājis kāds Japānas investīciju fonds un Honkongā bāzēta atjaunojamās enerģijas kompānija, trešdien paziņoja abas puses.

Kompānijas bankrota administratori norādīja, ka noslēgtais darījums attiecas uz «Saab Automobile», «Saab Tools» un «Saab Powertrain» galvenajiem aktīviem.

NEVS, kas izveidots speciāli «Saab» aktīvu iegādei, plāno radīt jaunu modeli uz pašreizējā «Saab 9-3» bāzes, kas būs pārveidots elektrodzinēju piedziņai.

Šī automašīna tirgū varētu nonākt 2013.gada beigās vai 2014.gada sākumā.

«NEVS plāno kļūt par vadošo elektrisko automašīnu ražotāju,» pavēstīja uzņēmums, piebilstot, ka ražošana turpināsies «Saab» rūpnīcā Trolhetanā.

Kā ziņots, «Saab» decembrī tiesā iesniedza bankrota pieteikumu, tādējādi izbeidzot divus gadus ilgušos pūliņus glābt vēsturisko autoražotāju.

Iepriekš tika ziņots, ka par «Saab» iegādi interesi izrādīja arī Ķīnas autoražotājs «Youngman».

Zviedrijas mediji vēsta, ka «Youngman» janvāra beigās vai februāra sākumā izteicis sākotnēju piedāvājumu aptuveni divu miljardu kronu (158,6 miljonu latu) apmērā.

«Youngman» ilgstoši bijis ieinteresēts «Saab» un centās to iegādāties, pirms uzņēmums pieteica bankrotu, taču kompānijas pūliņiem traucēja «Saab» bijušais īpašnieks «General Motors», kas atteicās tai nodot nepieciešamās tehnoloģiju licences.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu