Sarkanais Krusts situāciju Sīrijā raksturo kā saspringtu (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja (ICRC) piektdien situāciju Sīrijā raksturojusi kā ārkārtīgi saspringtu, norādot, ka tā šajos apstākļos cenšas sniegt palīdzību 1,5 miljoniem cilvēku.

«Pašreiz situācija ir ļoti saspringta ne tikai Hulā un Hamā, bet daudzās, daudzās vietās visā valstī,» žurnālistiem norādīja ICRC preses pārstāvis Hičams Hasans.

«Es runāju par Idlibas, Damaskas lauku apkārtni, Hamu, mazākā mērā par Halebas, Deras, Deir ez Zoras lauku apvidu un pat Latākiju,» viņš piebilda.

«Cīņas starp Sīrijas armiju un bruņotajiem opozīcijas grupējumiem par (..) lauku apvidiem vai pilsētu apkaimēm turpinās,» norādīja Hasans.

Lai izbēgtu no vardarbības, cilvēki bēg no viena rajona uz otru, un daudziem trūkst pašu nepieciešamāko lietu, piemēram, maizes, atzīmēja Hasans, piebilstot, ka daudzviet steidzami nepieciešams atjaunot arī infrastruktūru.

Atšķirībā no daudzām ANO aģentūrām un nevalstiskajām organizācijām, ICRC, kas sadarbojas ar Sīrijas Arābu Sarkanā Pusmēness darbiniekiem, ir dota plaša pieeja Sīrijai.

ICRC prezidents Jākobs Kellenbergers ir apmeklējis Sīriju vairākas reizes un ir ticies ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu.

ICRC pašreiz ir savi darbinieki 19 provincēs jeb gandrīz visā Sīrijā, informēja Kellenbergers.

Tomēr viņš arī uzvēra, ka humānā palīdzība šo krīzi neatrisinās.

«Risinājums ir politisks, un tas nav kas tāds, kurā mēs iesaistīsimies,» viņš piebilda.

Iepriekš ICRC pārstāvji apmeklēja ieslodzītos Damaskā un nesen devās arī uz Halebas cietumiem.

ICRC paziņojusi, ka vēlas apmeklēt visas ieslodzījuma vietas Sīrijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu