Saab atkal pārdots (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedru autoražotājs, kas jau vairāk nekā gadu nav uzbūvējis nevienu automobili, turpina piesaistīt investoru uzmanību, un jaunākās ziņas vēsta, ka ir panākta vienošanās par bankrotējušā uzņēmuma pārdošanu.

Pircējis ir National Electric Vehicle Sweden (NEVS), kas par Saab maksās 1,5 -1,8 miljardus kronu (210 līdz 250 miljoni ASV dolāru). Darījumā nav iekļauts Saab rezerves daļu uzņēmums Saab Automobile Parts AB, vēsta Automotive News Europe.

NEVS interneta vietne vēsta, ka 51% uzņēmuma pieder Honkongas National Modern Energy Holdings, kā darbības virziens ir alternatīvie enerģijas avoti. Pārējie 49% uzņēmuma pieder japāņu kompānijai Sun Investment, kas atbalsta alternatīvās enerģijas ieguves uzņēmumus.

NEVS vadītājs ir kādreizējais Volvo Trucks vadības pārstāvis Karls Erlings Trogens, un, saskaņā ar viņa sacīto, uzņēmums šā gada aprīlī nodibināts tikai ar vienu mērķi – iegādāties Saab aktīvus. Ko ar tiem vēlāk plānots darīt, kompānija neatklāj. Pastāv gan aizdomas, ka jaunie saimnieki pēc darījuma noslēgšanas sāks Trolhetenā būvēt elektromobiļus.

Vēl būtiski, ka NEVS daļēji pieder Honkongā bāzētai kompānijai, tādēļ atkritīs plānotā darījuma tirzāšana Ķīnas Attīstības un reformu komisijā un virkne birokrātisko šķēršļu.

Var atzīmēt, ka Honkongas uzņēmuma vadītājam, ķīniešu izcelsmes uzņēmējam Kajam Johanam Žiangam, arī ir saikne ar Volvo Trucks – viņš savulaik bijis kravas auto ražotāja padomnieks.

Piedāvājumu netrūkst

Pagājušajā nedēļā piedāvājumu iegādāties Saab aktīvus atkārtoti izteica ķīniešu uzņēmums Zhejiang Youngman Lotus Automobile, tas pats uzņēmums, kas vēlējās Saab iegādāties, vēl pirms tas bija bankrotējis. Šķēršļus iespējamajam darījumam toreiz lika General Motors, kas nevēlējās pieļaut tehnoloģiju nonākšanu Ķīnas kompānijas rokās.

Vēl par Saab interesējās arī Indijas lielākais SUV ražotājs Mahindra & Mahindra Ltd.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu