Saņemti deviņi piedāvājumi Zatlera pastāvīgajam dzīvoklim (13)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eksprezidenta, tagadējā Saeimas deputāta Valda Zatlera (Reformu partija) pastāvīgajam dzīvoklim saņemti deviņi pieteikumi, informēja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne. Prezidenta kancelejas izveidotā komisija piedāvājumus izvērtēs mēneša laikā.

Kamēr pieteikumi nav izvērtēti, kanceleja neatklās, kādi ir piedāvājumi un kādās summās tie variē.

Atbilstoši komisijas apstiprinātajām minimālajām prasībām Zatlera dzīvoklis tiks meklēts pašā Rīgas centrā. Komisija meklē 180 līdz 250 kvadrātmetru plašu mitekli, kura vēlamā atrašanās vieta sākas no 11.novembra krastmalas un 13.janvāra ielas stūra, stiepjas pa Čaka ielu līdz Matīsa ielai, tālāk iekļaujot arī Bruņinieku ielu un Hanzas ielu, noslēdzoties Eksporta ielā.

Tai jābūt mūra dzīvojamai ēkai ar tehniski un vizuāli labā stāvoklī esošu kāpņu telpu un citām koplietošanas telpām, kā arī ēkas fasādi un inženiertīkliem. Kāpņu telpai jābūt slēgtai.

Ja dzīvoklis atrodas 2. vai 3.stāvā, mājas kāpņutelpa var būt bez lifta, bet, ja dzīvoklis atrodas 4.stāvā un augstāk, obligāti nepieciešams lifts.

Dzīvokļa griestu, sienu un grīdas apdarei ir jābūt teicamā tehniskā stāvoklī, piemērotam tūlītējai dzīvošanai. Dzīvoklī ir jābūt nodrošinātām inženierkomunikācijām – apkurei, siltajam un aukstajam ūdenim, kanalizācijai, elektrības instalācijām. Tajā jābūt santehnikai un iebūvētai virtuves iekārtai.

Miteklī jābūt četrām līdz piecām istabām. Jau vēstīts, ka aprīļa sākumā prezidenta kanceleja aicināja iesniegt piedāvājumus dzīvokļa iegādei Zatleram. Dzīvokli iegādāsies «Valsts nekustamie īpašumi».

Tā kā Zatleru nepārvēlēja amatā, viņam izvēlēts pagaidu dzīvoklis Elizabetes ielā, kas tiek īrēts no miljonāres Irēnas Pulkinenas. Dzīvokļa nomas maksa, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, ir 820 latu. Taču šajā summā nav iekļauti komunālie maksājumi.

Saskaņā ar valdībā apstiprinātajiem noteikumiem nepārvēlētajam prezidentam ir tiesības uz valsts apmaksātu pagaidu dzīvesvietu, ko nodrošina Valsts prezidenta kanceleja. Dzīvesvietas izmaksas nedrīkst pārsniegt 1200 latu mēnesī.

Valsts garantē eksprezidentam dzīvokli, automašīnu, apsardzi un sekretāru.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu