AKKA/LAA par labdarības pasākumu pieprasa 126 Ls (99)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par Vērmanes dārzā gaidāmu labdarības pasākumu audžuģimenēm Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība (AKKA/LAA) sastādījusi 126 latu lielu rēķinu, vēsta portāls db.lv.

Kā portālam pastāstīja pasākuma organizētāja Sindija Meluškāne, svētdien gaidāmā labdarības pasākuma laikā tiks dziedātas tautasdziesmas un, piemēram, dažas Mārtiņa Freimaņa dziesmas. Pasākuma organizētāji uzskata, ka par labdarības pasākumiem organizācijai AKKA/LAA atlīdzība nebūtu jāmaksā.

«Diez vai Mārtiņš Freimanis būtu gribējis, ka par viņa dziesmu atskaņošanu tiek iekasēta nauda labdarības pasākumā,» saka Meluškāne. Vienlaikus viņa norāda uz sarežģījumiem, izveidojot AKKA/LAA iesniedzamo dziesmu sarakstu: «Nevar zināt, ar kādu dziesmu uz skatuves kāps kāds audžubērns ar akordeonu.»

Viņa norāda, ka pasākumam ir jāsaņem virkne dažādu atļauju, tomēr 126 Ls rēķins par dziesmu atskaņošanu nešķiet adekvāts. Tomēr, ja nav noslēgts līgums ar AKKA/LAA, tad Rīgas dome (RD) neizsniedz pasākuma rīkošanas atļauju.

Melušķāne skaidro, ka pasākuma organizētāji Sociālo pakalpojumu aģentūra organizācijai AKKA/LAA jau iepriekš ir maksājusi desmit latus par bērnu izrādēm. Arī šinī pasākumā būs skatāma izrāde «Minhauzena precības».

Pasākumā «Maziņš notikums ar lielu sirdi: Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē» uz skatuves tiks atskaņotas aptuveni 25 dziesmas, un koncerts tiek rīkots, lai popularizētu audžuģimeņu, aizbildņu un adoptētāju kustību Latvijā.

Labdarības pasākumā uzstāsies dziedošās ģimenes, mūziķis Juris Kaukulis ar ģimeni, dziesminieks Haralds Sīmanis, un uz skatuves kāps arī bērni.

Komentāri (99)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu