Kritizē ASV par «nelikumīgo» bin Ladena nogalināšanu (21)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija «Amnesty International» trešdien pauda kritiku ASV spēka lietošanas politikai, kuras rezultātā tiek nogalināti cilvēki, un konkrēti - pērn maijā notikušajai «Al Qaeda» līdera Osamas bin Ladena nogalināšanai.

«ASV administrācija skaidri apliecinājusi, ka šī operācija tika īstenota, balstoties ASV teorijā par globālo konfliktu starp ASV un »Al Qaeda«, kurā ASV neatzīst starptautisko cilvēktiesību piemērojamību,» teikts organizācijas ikgadējā ziņojumā.

«Tā kā nav tālāku paskaidrojumu no ASV varasiestāžu puses, rodas iespaids, ka Osamas bin Ladena nogalināšana bijusi nelikumīga,» norāda ziņojuma autori.

Neatbildēts arī palicis lūgums sniegt paskaidrojumu par pērn septembrī Jemenā notikušo uzbrukumu, kas, pēc visa spriežot, bijis ASV bezpilota lidmašīnas trieciens, kurā tika nogalināts radikālais ASV dzimušais musulmaņu garīdznieks Anvars al Avlaki, viņa «Al Qaeda» līdzgaitnieks Samirs Hans un vēl divi cilvēki.

«Šīs nogalināšanas, pēc visa spriežot, pielīdzināmas nāvessoda izpildei ārpus tiesu sistēmas ietvariem,» teikts ziņojumā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu