Anmary pirms pusfināla nogurusi, bet brīnišķīgā noskaņojumā (35)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku pēc iepriekšējās nakts pērkona dārdiem un lietus vairs nav tik tveicīgs kā iepriekšējās dienās. Jau šovakar Baku milzīgajā «Crystal Hall» arēnā norisināsies starptautiskā «Eirovīzijas» dziesmu konkursa pirmais pusfināls, kurā pašmāju dziedātāja Anmary jeb Linda Amantova, uzstājoties ar dziesmu «Beautiful song», sacentīsies ar 17 citu valstu dalībniekiem.

Latvijas delegācija Baku ieradās jau nedēļu pirms Eirovīzijas atklāšanas un apmetās viesnīcā «Park Inn», kas atrodas netālu no slavenajai Parisai Hiltonei piederošās «Hilton» viesnīcas. Latvijas delegācija tāpat kā visu pārējo valstu delegācijas tiek vizināta pa Baku autobusā, ko pavada policijas eskorts ar ieslēgtām bākugunīm. Tieši tādēļ arī apgrūtināta vietējo iedzīvotāju pārvietošanās, jo, kad vien pa pilsētu kursē Eirovīzijas dalībnieku delegācija, ielās tiek noslēgta satiksme. «Tik daudz tūristu kā Eirovīzijas laikā Baku vēl neesam piedzīvojuši,» sarunā atklāj viesnīcas «Central park» pārstāvis.

Foto: Itar-Tass/Scanpix

Pāris dienas pirms pusfināla Anmary viesojās ballītē, kas tika rīkota par godu Krievijas folkloristēm - «Buranovas večiņām». Anmary pat kāpa uz skatuves un nodziedāja pāris dziesmas ballītē, uz kuru bija ieradušies īpaši smalki viesi – ietekmīgi oligarhi un mūziķi no Krievijas šovbzinesa aprindām.

Dienu pirms pirmā Eirovīzijas pusfināla notika ģenerālmēģinājums, kurā savu priekšnesumu starptautiskajai žūrijai atrādīja arī Anmary. Viņa atrādīja ne tikai priekšnesumu, bet arī jauno kleitu, ar kuru uzstāsies pusfinālā. Tā kā zilā ir Anmary mīļākā krāsa, arī dziedātājas Eirovīzijas skatuves tērpu latviešu modes māksliniece Indra Salceviča darinājusi no zila zīda. Nesen tapusī kleita ir pikanta, jo zem tās nav paredzēts vilkt apakšveļu. Pēc ģenerālmēģinājuma Anmary kopā ar Latvijas delegāciju drīz vien pameta «Crystal Hall» un steidza uz viesnīcu atpūsties.

Sarunā ar Sejām Anmary atklāj, ka pirms pusfināla, kuram līdzi sekos visa Eiropa, viņa ir brīnišķīgā noskaņojumā, pat neraugoties uz to, ka ir nogurums. Savukārt «Eirovīzijas» nacionālās atlases producents Aigars Dinsbergs atklāj, ka Anmary ir neliels pozitīvs satraukums pirms vakarā notiekošā pusfināla, taču dziedātāja ir pārliecināta par saviem spēkiem un šovakar uz skatuves izdarīs visu pēc labākās sirdsapziņas. Dienu Anmary pavada arēnā «Crystal Hall», kur viņai un fona vokālistēm tiek veidotas frizūras un grims. «Kad grimētāja sāka man klāt grimu ar neskaitāmi daudz otiņām, atslābu un uznāca pat snaudiens, taču, līdzko atgriežos uz skatuves, nogurums ir kā ar roku noņemts un atgriežas enerģija,» sajūtās pirms pusfināla dalās Latvijas dziedātāja. Tiesa gan, pirms tiešraides, ko vēros visa Eiropa, vēl paredzēts viens ģenerālmēģinājums sešos vakarā.

22. maijā pulksten 22.00 Latvijas televīzija tiešraidē translēs starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmo pusfinālu, kurā ar ceturto kārtas numuru startēs arī pašmāju dziedātāja Anmary.

Latvijai pirmajā pusfinālā būs jākonkurē ar Melnkalnes, Islandes, Grieķijas, Albānijas, Rumānijas, Šveices, Beļģijas, Somijas, Izraēlas, Sanmarīno, Kipras, Dānijas, Krievijas, Ungārijas, Austrijas, Moldovas un Īrijas pārstāvjiem.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu