Muzeju naktī pirmo reizi durvis vērs Ministru kabinets (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ar moto «Tavas plaukstas pieskāriens Latvijai» pirmo reizi durvis Muzeju nakts apmeklētājiem vērs Ministru kabinets (MK), informēja MK Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece Ilze Eida.

Ministru kabineta apmeklētājiem obligāti jābūt līdzi personu apliecinošiem dokumentiem ar fotogrāfiju un personas kodu. Tiks veikta arī personu kontrole un mantu drošības pārbaude.

Mākslinieka Jāņa Anmaņa vadībā apmeklētājiem būs iespēja gleznot savu Latviju, savas cerības un sapņus, pieliekot silto plaukstu savām mājām, savai zemei. Valdības namā uz audekliem būs krāsu spēles starp debess zilo, rudzupuķu zilo, jūras dzelmju zilo, dūmakaini zilpelēko un zilzaļo un karaliski violeto toni.

Pasākumu atklās Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende un bijušie kultūras ministri - Sarmīte Ēlerte, Ints Dālderis, Helēna Demakova, Inguna Rībena un Ramona Umblija. Apmeklēt pasākumu plānojusi arī zemkopības ministre Laimdota Straujuma un izglītības uz zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane: «Valdības namā jau vairāk nekā pusgadu līdzās ikdienas darbam rīkojam izstādes, kultūras pasākumus, ekskursijas, bet šopavasar nolēmām piedalīties arī Muzeju naktī. Tādējādi vēlamies padarīt Ministru kabinetu atvērtu un pieejamu ikvienam interesentam, parādīt, cik skaista ir šī kultūrvēsturiskā ēka.»

Muzeju naktī apmeklētājiem būs atvērta nesen atjaunotā Ministru kabineta Zaļā zāle, kurā ikdienā strādā valdība un lemj sabiedrībai svarīgus jautājumus. Varēs arī aplūkot nesen atklāto J.Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas direktora Jāņa Ziņģīša gleznu izstādi un tikties ar mākslinieku klātienē.

Muzeju nakts laikā darbosies īpašā «Cerību pastkaste» - valdības nama apmeklētāji tiek aicināti tajā atstāt vēstījumu par savām cerībām un sapņiem, kas saistīti ar dzīvi, ģimeni un Latvijas nākotni.

Muzeju nakts atklāšanas pasākums valdības namā, Brīvības bulvārī 36, sāksies plkst.19.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu