Konkursa atrisinājums: Lancia Sport D24

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā prezentēju jaunu nezināmo auto, un jāsaka, ka arī šoreiz uzdevums atrisināts visai ātri un tikai ar dažiem nepareiziem minējumiem.

Atklāti sakot, Lancia Sport D24 attēlu profila skatā izvēlējos apzināti, lai jauktu prātus, un tas arī vairākus konkursa dalībniekus "iegāza".

Pieļauju, ka koši sarkanās krāsas dēļ vairākkārt izskanēja minējums, ka attēlā redzamais auto ir kāds no piecdesmito gadu Ferrari sacīkšu automobiļiem, savukārt formas dēļ arī izskanēja minējumi, ka attēlā redzamais auto ir Shelby Cobra.

Foto: Lancia

Izskanēja arī pa kādam Jaguar un Alfa Romeo, un arī tas īstenībā no patiesības tālu nav, jo visi kā viens šie zīmoli savulaik ražojuši panākumiem bagātus sporta auto; īpaši jau ērā, kad autosportā (nemaz nerunājot par civilo autobūvi) drošības jostas nepazina, cauruļu drošības rāmis vēl nebija izdomāts un ķiveres valkāja tikai karavīri.

Atgriežoties pie nezināmā, bet nu jau atminētā auto - Landia Sport D24 -, var atzīmēt, ka šis, iespējams, nodrošināja vienus no nozīmīgākajiem autosporta sasniegumiem Lancia - pirmās trīs vietas 1953. gada Carrera Panamericana sacīkstēs, kurās uzvaras laurus plūca leģendārais argentīniešu autosportists Huans Manuels Fandžio (viņa vārds allaž bijis saistīts ar mūsdienu FIAT koncerna ražotāju sporta automobiļiem), kā arī uzvaru 1954. gada Mille Miglia tūkstoš jūdžu sacīkstēs Itālijā. Toreiz uzvaru Lancia atnesa itālis Alberto Askari.

Konkursa balvu, kas šoreiz ir auto disku tīrīšanas komplekts no Texo Nano, ko var lietot alumīnija, hromētu un tērauda riteņu disku tīrīšanai un apstrādei, saņems Jānis Kūliņš. Viņa atbilde uz jautājumu Uzmini nu! Kas tas ir? ir šāda: D24 Sport Pinin Farina Spyder. Tieši ar šo te aparātu 1954. gadā tika iegūta pirmā vieta 1954 Carrera Pan Americana (J.M.Fango).

Zināšanai

Texo Nano ir Latvijas preču zīme, ar kuru tiek izplatīti jaunākie nanotehnoloģiju sasniegumu rezultātā radītie produkti. Produktu klāstā ir vairāki desmiti līdzekļu, kuri ir paredzēti dažādu virsmu tīrīšanai un aizsardzībai. Produktu lietojuma jomas ir visdažādākās – sākot ar auto apkopi un sadzīvi un beidzot ar būvniecību un dažādu vides objektu aizsardzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu