Uzbrucēji žurnālistam nav atrasti; sola Ls 5000 par informāciju (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Facebook.com

Pusotra mēneša laikā Valsts policijai (VP) vēl nav izdevies aizturēt personas, kuras uzbruka «kompromat.lv» žurnālistam Leonīdam Jākobsonam. Tikmēr kāds privātuzņēmums sola 5000 latu lielu atlīdzību tam, kurš sniegs izmeklēšanai noderīgu informāciju.

Izsludina Ls 5000 atlīdzību

VP Rīgas reģiona policijas pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis sacīja, ka pagaidām šajā lietā aizturēto nav un lietā turpinās izmeklēšana.

Savukārt uzņēmums «VIP GAZ», kas nodarbojas ar autogāzes sistēmu uzstādīšanu automašīnām, savā mājaslapā izsludinājis 5000 latu lielu atlīdzību tam, kurš policijai sniegs vērtīgu informāciju, kas palīdzētu notvert uzbrucējus.

Uzņēmums norāda, ka kopš uzbrukuma portāla «kompromat.lv» žurnālistam Jākobsonam pagājis vairāk nekā mēnesis, bet policijas centieni atklāt šo noziegumu pagaidām ir bez rezultātiem. Tieši tādēļ uzņēmums savā mājaslapā «www.vipgaz.lv» izsludinājis 5000 latu lielu atlīdzību. Tāpat atlīdzība esot izsludināta, lai žurnālisti bez bailēm par savu drošību un dzīvību varētu pētīt sabiedrības un valsts labklājībai svarīgus jautājumus.

Visus, kuru rīcībā ir informācija, kas varētu palīdzēt atklāt uzbrucējus, uzņēmums aicina vērsties policijā.

Savaino kāpņu telpā

Jau ziņots, ka Jākobsons tika savainots 29.martā ap plkst.17 Rīgā, Čaka ielas 47.nama kāpņutelpā. Sākotnēji izskanēja versija, ka viņš ir sašauts, taču vēlāk izrādījās, ka viņš ievainots ar kādu priekšmetu, kas nav šaujamierocis. Uzbrucēji esot bijuši divi.

Par notikušo policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Policija izmeklē divas notikušā versijas - pirmā ir saistīta ar viņa profesionālo darbību, bet otrā - ar žurnālista personīgo dzīvi.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu