Abramovičs Latvijā tomēr nav ieradies (55)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem, krievu miljardieris Romāns Abramovičs pagaidām nav ieradies Latvijā, bet pie Jūrmalas noenkurotā jahta pieder viņa draugam, liecina mūsu rīcībā esošā neoficiālā informācija.

(Pievienota 5.rindkopa)

Avoti iekšlietu struktūrās norāda, ka Abramovičs nav ieceļojis Latvijā.

Uz milzīgās jahtas, kurai ir kruīza kuģa peldlīdzekļa statuss, atrodas seši viņa biznesa partneri. Peldlīdzeklis pieder kādam miljardiera draugam.

Neoficiāli zināms, ka vakar jahtai bijušas domstarpības ar Rīgas brīvostas kapteini par vietu, kur peldlīdzekli noenkurot. Pašā Rīgas Brīvostas kapteiņdienestā kategoriski atteicās runāt par minēto peldlīdzekli.

Nerunīgs par Latvijas ūdeņos atrodošos peldlīdzekli bija arī Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs, kurš norādīja, ka tik lielas jahtas Rīgas jahtu ostā nav ienākušas, kā arī kategoriski noliedza, ka vakar būtu izcēlies kāds konflikts par krievu uzņēmējiem piederoša peldlīdzekļa manevriem un atrašanās vietu.

Informācija, kas ir aģentūras LETA rīcībā, liecina, ka iekšlietu struktūras joprojām neizslēdz Abramoviča ierašanos Latvijā tuvākajās dienās.

Par to, ka Abramovičs ieradies Latvijā un viņa jahta noenkurojusies Jūrmalā, vakar vēlu vakarā savā sociālā tīkla "Twitter" kontā paziņoja aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS).

Viņš pieļāva, ka miljardieris ieradies uz konkursu "Jaunais vilnis".

Latvijas krasta apsardzes kuģis esot piebraucis, lai noskaidrotu, vai nav vajadzīga palīdzība. "Cerams, ka visas iebraukšanas formalitātes pārbaudītas," rakstīja Lieģis.

Jūras spēku Flotiles Krasta apsardzes dienesta preses virsniece Liene Ulbina pastāstīja, ka dienests sadarbībā ar aģentiem nodrošina drošu kuģošanu.

Vakar pamanīts, ka aizsardzības ministra pieminētā jahta bijusi pārāk tuvu krastam un uz notikuma vietu nosūtīts Rīgas ostā dežūrējošais Jūras spēku Flotiles kuģis "KA-01 Kristaps". Tomēr Krasta apsardzes dienesta iejaukšanās neesot bijusi nepieciešama, jo pie jahtas jau bija ieradies robežsardzes kuteris, kas kārtoja formalitātes.

Ulbina arī nekomentēja informāciju, ka tā bijusi Abramoviča jahta, uzsverot, ka Krasta apsardzes dienestam neinteresē kuģošanas līdzekļu īpašnieku personības.

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Administratīvās pārvaldes Koordinācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore Jevgēnija Pozņaka ne noliedza, ne apstiprināja informāciju, ka Latvijā ieradies Abramovičs.

Viņa norādīja, ka pie Jūrmalas krastiem atrodas peldlīdzeklis, kuram ir kruīza kuģa statuss. Tas ir privāts peldlīdzeklis un šādos gadījumos Valsts robežsardze nesniedz sīkāku informāciju par kuģotājiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Abramovičs bijis gaidīts cita miljardiera - naftas ieguvēja "TNK-BP" kontrolpaketes īpašnieka Mihaila Frīdmana - rīkotās vakariņās.

Kā pastāstīja Jūrmalas mērs Romualds Ražuks (PS), iepriekš bija zināms, ka uz "Jauno vilni" Jūrmalā ieradīsies "5-6, teiksim tā, ārkārtīgi finansiāli nodrošinātas personas no Krievijas". Konkrēti par Abramoviča ierašanos gan neesot bijusi informācija.

Pagaidām no ietekmīgajiem Krievijas uzņēmējiem Ražuks plāno tikties ar konkursa rīkotājiem, tostarp Aleksandru Šenkmanu, ar kuru plānots pārrunāt "Jaunā viļņa" organizatoriskos jautājumus un sadarbību.

Ražuks arī norādīja, ka pirmdien, 26.jūlijā, plānots atjaunot atpūtas kuģu navigāciju Lielupes ostas kanālā un tam piegulošajā Lielupes grīvas rajonā. Tas kļuvis iespējams, jo pabeigti visi tehniskie darbi, kas saistīti ar grīvas padziļināšanu. Tas nodrošinās iespēju Jūrmalā ierasties lielākiem peldlīdzekļiem.

Vairāki aculiecinieki apstiprinājuši, ka jahtu var novērot no Dzintaru pludmales.

Baumas, ka Latvijā uz konkursu "Jaunais vilnis" ieradies Abramovičs, izskanēja arī 2006.gada jūlijā. Tad Rīgas ostā pietauvojās grezna jahta.

Tomēr vēlāk izrādījās, ka peldlīdzeklis pieder vienam no ietekmīgākajiem Tuvo Austrumu uzņēmējiem - Kutaibam Alganimam, kuru apciemot Rīgu bija uzaicinājis ekspremjers Valdis Birkavs.

Kā vēsta ārzemju mediji, Abramovičam ir vesela jahtu kolekcija, kas varētu būt vairākus simtus miljonus eiro vērta. To britu laikraksti dēvē par Romāna jeb romiešu floti (angliski - "The Roman Navy").

Pirms gada vienu no jahtām Abramovičs zaudēja pokera spēlē.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu