Tehnisko apskati uz ceļa neveiks vieglajām mašīnām (83)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Automašīnu tehnisko apskati uz ceļiem veiks tikai komerctransportam. Valsts policijas vadītājs Valdis Voins šorīt intervijā Latvijas radio sacīja, ka mašīnu tehnisko apskati uz ceļiem neveiks privātajiem auto.

Viņš stāstīja, ka komerciālo pārvadātāju pārbaudēs uz ceļiem iesaistīsies arī Autotransporta inspekcija, kas pārbaudīs kravu atbilstību, sadali uz asīm, Ceļu satiksmes drošības direkcija, kas vētīs mašīnas tehnisko stāvokli, kā arī policijas pārstāvji, kuri analizēs pavadzīmes, kravas izcelsmi un šoferu stāvokli.

"Katrs mēs faktiski nodarbosimies ar savu lietu," Voins teica.

Šādas pārbaudes nav gaidāmas plašas un tūlīt uz visiem ceļiem.

Šādi reidi notiekot visā Eiropā.

Tuvākajā laikā šāds reids gaidāms starpvalstu līmenī sadarbībā ar Lietuvas kolēģiem. Nesen kaimiņvalstī notika smags ceļu satiksmes negadījums, kurā bija iesaistīts komerctransports, un tādēļ lietuvieši iniciējuši šādas pārbaudes.

Runājot par vieglo automašīnu pārbaudi, Voins piebilda, ka policija var pārbaudīt, vai arī vieglie auto nebrauc ar ziemas riepām un neatbilstošiem lukturiem.

Komentāri (83)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu