Atbrīvoti maijā nolaupītie lietuviešu un krievu jūrnieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Maija vidū Kamerūnas piekrastē pirātu nolaupītais Lietuvas kuģa "Argo" kapteinis Dmitrijs Baškirovs ir atbrīvots, ziņu aģentūrai AFP svētdien apliecinājis kuģniecības "Limarko laivininkystes kompanija" vadītājs Vītauts Līgnugaris.

Viņš atteicies izpaust, vai par Baškirovu maksāta izpirkuma nauda, un nav sniedzis ziņas, kur un kad viņš atbrīvots, bet izteicis cerību, ka kapteinis jau tuvākajās dienās atgriezīsies Lietuvā.

Brīvību atguvuši arī divi krievu jūrnieki, kas gandrīz tai pašā laikā un vietā tika nolaupīti no Grieķijai piederošā kuģa "North Spirit", - kapteinis Boriss Tersincevs un galvenais mehāniķis Igors Šumiks, pavēstījusi Krievijas Jūrnieku arodbiedrības pārstāve.

Viņi atbrīvoti Nigērijā "sarunu rezultātā" un nogādāti Lagosā uz medicīniskajām pārbaudēm. Domājams, ka par jūrnieku atbrīvošanu maksāts izpirkums, bet tā summa netiek izpausta, viņa norādījusi.

Kā ziņots, naktī uz 17.maiju pie Āfrikas krastiem bruņotas personas uzbruka Lietuvas kuģim, nolaupīja tā kapteini un motorlaivā aizveda nezināmā virzienā. Pārējie apkalpes locekļi uzbrukumā necieta.

Lietuvas varas iestādes jūnijā paziņoja, ka sadarbojas ar Krieviju un citām valstīm, lai panāktu visu triju nolaupīto jūrnieku atbrīvošanu.

Pērn no cita "Limarko" kuģa Nigērijas piekrastē pirāti nolaupīja piecus Lietuvas jūrniekus un noturēja viņus gūstā vienpadsmit dienas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu