Dvīņu torņu vietā celtā ēka būs augstākā Ņujorkā (60)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenais Ņujorkas debesskrāpis «Empire State Building» jau nākamnedēļ var zaudēt savu augstākās celtnes Ņujorkā statusu, kad 2001.gada 11.septembra teroraktos iznīcinātā Pasaules tirdzniecības centra jeb tā dēvēto Dvīņu torņu vietā celtais jaunais debesskrāpis pārsniegs «Empire State Building» augstumu.

Ikoniskais 1931.gadā celtais 471 metru augstais debesskrāpis «Empire State Building» bija Ņujorkas augstākā celtne, līdz 1972.gadā šo titulu atņēma Dvīņu torņi. Bet pēc traģiskā 2001.gada 11.septembra terorakta, pēc kura no Pasaules tirdzniecības centra palika vien drupas, «Empire State Building» atguva augstākās celtnes Ņujorkā titulu.

Tomēr jaunais «One World Trade Center» (Pasaules tirdzniecības centra 1.ēka) - debesskrāpis, kas agrāk tika saukts par Brīvības torni, - pārsniegs «Empire State Building» 102 stāvu augstumu, žurnālistiem paziņoja pašvaldības infrastruktūras departamenta vadītājs Patriks Fojs.

Rekordaugstumu varētu sasniegt jau pirmdien

«Ja laikapstākļi būs labvēlīgi, sagaidāms, ka «Empire State Building» augstums tiks sasniegts pirmdien,» teica Fojs.

Plānots, ka «One World Trade Center» būs 104 stāvi un tas sniegsies 541 metru augstumā, kad tiks pabeigts 2013.gada nogalē. Tas pārsniegs arī Dvīņu torņu augstumu, no kuriem Ziemeļu tornis bija 526 metrus augsts.

«Empire State Building» pārstāvis norādīja, ka «One World Trade Center» ir debesskrāpja «jaunākais, garākais brālēns». «Mēs redzējām, kā tu audz, un tagad mēs tev salutējam,» ar humoru norādīja «Empire State Building» pārstāvis.

Dvīņu torņus sagrāva terora aktā

Osamas bin Ladena teroristu tīkla «Al Qaeda» dalībnieki 2001.gada 11.septembrī nolaupīja četras lidmašīnas, no kurām divas sagrāva Pasaules tirdzniecības centru Ņujorkā un viena taranēja Pentagona ēku pie Vašingtonas, nogalinot 184 cilvēkus. Ceturtā lidmašīna nogāzās laukā Pensilvānijas štatā, kur gāja bojā 44 cilvēki. Šajos terora aktos kopā gāja bojā apmēram trīs tūkstoši cilvēku.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu