Par dalību vardarbīgajos nemieros Kirgizstānā arestēti 20 cilvēki (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par dalību vardarbīgajos nemieros Kirgizstānas varasiestādes arestējušas 20 cilvēkus, svētdien paziņoja Kirgizstānas Iekšlietu ministrija.

Turklāt ierosinātas 90 lietas par slepkavībām, ļaunprātīgu dedzināšanu un cilvēku nolaupīšanu, žurnālistiem apliecināja ministrijas pārstāvis Bakits Seitovs.

Kirgizstānas dienvidu pilsētā Ošā, kas bija viena no asiņaino sadursmju pārņemtajām vietām, svētdien uzsākta "īpaša operācija" nolūkā konfiscēt ieročus, ko iedzīvotāji nav nodevuši brīvprātīgi.

Joprojām izsludināts ārkārtas stāvoklis

Neraugoties uz situācijas stabilizēšanos, ārkārtas stāvoklis Ošā un tās apkaimē sestdien pagarināts līdz 25.jūnijam.

Arī galvaspilsētā Biškekā stāvoklis ir "relatīvi mierīgs", apliecināja Seitovs, vienlaikus brīdinot, ka "izplatās provokatīvas baumas par iespējamiem masu nemieriem".

"Reģionos, kur izsludināts ārkārtas stāvoklis, joprojām ir problēmas, taču apšaudes ir mitējušās," norādīja amatpersonas.

No Uzbekistānas pamazām atgriežas bēgļi

No Uzbekistānas pamazām atgriežas arī bēgļi, kas tur patvērās no asiņainajām sadursmēm.

Amatpersonas pieļauj, ka vardarbībā dzīvību zaudējuši līdz pat 2000 cilvēku, bet savas mājas bija spiesti pamest ap 400 000.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu