Upuru skaits Kirgizstānā varētu būt pat desmit reizes lielāks (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bojāgājušo skaits nesenajā etniskajā asinsizliešanā Kirgizstānā varētu būt desmit reizes lielāks par oficiālajiem skaitļiem, piektdien publicētā intervijā atklājusi pagaidu valdības vadītāja Roza Otunbajeva.

"Es oficiālos skaitļus reizinātu ar desmit," intervijā Krievijas laikrakstam "Kommersant" pavēstīja Otunbajeva. "Jo ļoti daudz bojāgājušo bija laukos, un mūsu tradīcijas paredz, lai mēs mirušos apbedītu uzreiz, pirms saulrieta."

Saskaņā ar Kirgizstānas valdības sniegtajiem jaunākajiem datiem, etniskajās sadursmēs gāja bojā vismaz 191 cilvēks un 1971 ievainots.

ANO ceturtdien apliecināja, ka vardarbīgo nemieru laikā, kas kopš pagājušās ceturtdienas pārņēmuši Kirgizstānas dienvidu daļu, savas mājvietas un valsti pametuši vismaz 400 000 cilvēku.

Uzbekistānā patvērumu raduši 75 000 līdz 100 000 pieaugušo personu, savukārt mājvietas atstājuši aptuveni 300 000 cilvēku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu