Krievija apsver iespēju Kirgizstānā iesūtīt armiju (50)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas vadītā Kolektīvās drošības līguma organizācija paziņojusi, ka tā apsver iespēju sūtīt savu karaspēku uz nemieru skarto Kirgizstānu.

Kirgizstānas pagaidu valdība vairākkārt bija vērsusies pie Krievijas, lūdzot ievest valstī karaspēku, lai palīdzētu apturēt nemierus, taču Maskava līdz šim to darīt atteicās.

"Protams, viņiem ir jāpalīdz tik galā ar šīm problēmām. Tagad Krievija gaida atbildes no pārējo Drošības līguma valstu valdībām par iespēju iesaistīties konflikta noregulēšanā," izteicās Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

Drošības grupējums, kuru izveidojusi Krievija un kuru dēvē par NATO austrumu pretsvaru, varētu jau tuvākajā laikā uz Kirgizstānu nosūtīt helikopterus, kravas automašīnas un citu tehniku.

Uzbekistāna slēdz robežu bēgļiem

Uzbekistāna paziņojusi, ka slēdz robežu etniskajiem uzbekiem un tadžikiem, kas masveidā bēg no nemieru plosītās Kirgizstānas. Tiek lēsts, ka Uzbekistānas robežu šķērsojuši jau 100 tūkstoši cilvēku, kas valstij esot pārāk liels skaits, lai bēgļus spētu izmitināt.

Jau 138 bojāgājušie; ANO sola palīdzību

Tikmēr nemieri turpinās un bojā gājušo skaits jau pieaudzis līdz 138 cilvēkiem.

ANO bēgļu aprūpes dienests paziņojis par palīdzības nosūtīšanu 75 tūkstošiem cilvēku un cer, ka Uzbekistāna un Tadžikistāna paturēs savas robežas atvērtas visiem, kam nepieciešams patvērums. Uzbekistānas premjerministra vietnieks apliecinājis, ka gadījumā, ja būs iespēja atkal palīdzēt, robežas no jauna tiks atvērtas.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu