Lielbritānijā aizturēts gāztā Kirgizstānas prezidenta dēls Maksims Bakijevs (17)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas robežsargi svētdien aizturējuši Interpola meklēto gāztā Kirgizstānas prezidenta dēlu Maksimu Bakijevu, kura izdošanu Kirgizstāna ir lūgusi Latvijai, pirmdien, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, ziņo Lielbritānijas tabloīda "Sun" mājaslapa internetā.

Maksims Bakijevs aizturēts nelielajā Fārnboro lidostā 55 kilometrus uz dienvidrietumiem no Londonas, kur viņš ieradies ar īrētu privāto lidmašīnu, vēsta "Sun".

No neoficiāliem avotiem "Sun" uzzinājis, ka Maksims Bakijevs esot gribējis lūgt patvērumu Lielbritānijā.

Lielbritānijas robežsardze atteikusies laikrakstam "Sun" apstiprināt, ka Maksims Bakijevs ir aizturēts, kā iemeslu minot privātpersonu datu aizsardzību.

Zināms, ka Maksims Bakijevs pēdējā laikā ir apmeklējis arī Latviju un ir Latvijas uzņēmēja Valērija Belokoņa biznesa partneris.

32 gadus vecais Maksims Bakijevs tiek meklēts saistībā ar apsūdzībām krāpšanā, un viņa aizturēšanas orderi izsniegusi Kirgizstānas galvaspilsētas Biškekas Pervomaiskas rajona tiesa.

Latvijas Ģenerālprokuratūra maijā saņēma visu nepieciešamo informāciju no Kirgizstānas tiesībsargājošajām iestādēm, lai prokuratūra varētu vērsties tiesā par pagaidu apcietinājuma piemērošanu Kirgizstānas gāztā prezidenta Kurmanbeka Bakijeva dēlam Maksimam Bakijevam.

"Lursoft" dati liecina, ka Kirgizstānas pilsonis Maksims Bakijevs ir saistīts ar vairākiem Latvijas uzņēmumiem, viņš ir padomes loceklis SIA "Maval aktīvi", kas nodarbojas ar finanšu pakalpojumu sniegšanu un finanšu starpniecību. Šis uzņēmums viņam pieder uz pusēm ar baņķieri Valēriju Belokoņu, kurš ir iesaistīts arī uzņēmējdarbībā Kirgizstānā - viņam tur pieder "Manas bank". Maksims Bakijevs ir arī Belokoņa biznesa partneris citā uzņēmumā - viņš ir SIA "Kimmels Rīga" padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu